Song of the Reed

Calefax Rietkwintet en Mohammad Motamedi

Song of the Reed

Calefax Rietkwintet en Mohammad Motamedi

Het Nederlandse rietkwintet Calefax opent deuren naar de rijke muziekcultuur van het oude Perzië. Samen met authentiek Iraans slagwerk en rietfluit dompelt het ons onder in Perzische klankkleuren en creëert nieuwe kruisbestuivingen tussen Oosterse en Westerse muziek.

In het Soefisme, een onuitputtelijke bron voor klassieke liedteksten over Perzische wijsheid en mystiek, vindt Calefax verrassende inspiratie. De musici steken dit culturele erfgoed in een nieuw jasje en scheppen in samenwerking met vormgever Theun Mosk een eigen betoverende sfeer. Song of the Reed is een muzikale ontdekkingsreis voor de zintuigen.

Calefax verbreedt zijn horizon in deze samenwerking met de Iraanse klassieke sterzanger Mohammad Motamedi.

wo 21 apr 2021
AINSI:
AINSI Theaterzaal
19:00 - 20:00
Prijs € 25
Klassiek - Klassiek
Tickets Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
K
Calefax Rietkwintet en Mohammad Motamedi Song of the Reed Calefax Rietkwintet en Mohammad Motamedi Song of the Reed

Hear the love fire tangled in the reed notes, as bewilderment melts into wine The reed is a friend to all who want the fabric torn and drawn away
Rumi


Mohammad Motamedi is een van de grootste namen in de Iraanse zangwereld. In 2013 won hij de ‘Prix France Musique’ en sindsdien is zijn ster internationaal sterk rijzende. ‘Motamedi’s muziek schittert van liefde voor de Perzische poëzie’ schreef de jury.

Muziek van Mohammad Motamedi, Kiya Tabassian, Joël Bons, Kaveh Vares 

Fotograaf

Jochem Sanders

Eric van Nieuwland