Stravinsky’s Vuurvogel

philharmonie zuidnederland

24.03.2022 PhilZuid - Duncan Ward (1).jpg

Zijn Sacre veroorzaakte in 1913 in Parijs een schandaal, maar met zijn ballet De Vuurvogel, brak Stravinsky door. Meestal horen we in de concertzaal alleen de Suite, nu dirigeert chef-dirigent Duncan Ward het complete ballet waarin alle orkestregisters worden opengetrokken.

Een buitenkans om dit kleurrijke meesterwerk van de Russische grootmeester in zijn totaliteit te beleven. Voor de pauze koerst Duncan Ward richting zijn geliefkoosde India, waar hij bij Ravi Shankar inspiratie vond voor zijn eigen duizelingwekkende orkestwerk Fumes.

Betoverende klanken


Milhaud heeft met La création du monde uit 1923 een perfect stuk kamermuziek neergezet dat tot zijn beste composities gerekend kan worden. En dat wil wat zeggen in zijn omvangrjke oeuvre! De componist liet jazzklanken samensmelten met traditionele (kamer-)muziek. Van grote schoonheid zijn de altsaxofoon melodieën.

Bij Stravinsky’s Vuurvogel kun je gebruik maken van Wolfgang: een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

do 24 mrt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:55 / 1 pauze
Sterrang € 44
Rang 1 € 39
Rang 2 € 34
Rang 3 € 21
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

programma​​​​​​

Milhaud
La création du monde

Ward
Fumes (Nederlandse première)

Stravinsky
De Vuurvogel

Dirigent
Duncan Ward