The Heroic Emperor of Music

Conservatorium Symfonieorkest

The Heroic Emperor of Music

Conservatorium Symfonieorkest

Het Symfonieorkest van Conservatorium Maastricht bestaat uit een internationale multiculturele samenstelling waar zeer getalenteerde studenten van over de hele wereld hun talent in muziek ontwikkelen. Studenten worden ondersteund door het docententeam dat bestaat uit succesvolle (uitvoerende) musici van internationale naam en faam. Ervaar de muziek, het talent en geniet van het concert! 

Het pianoconcerto is gecomponeerd in de ‘heldhaftige toonsoort’ van Es majeur. Deze lichtgevende tonaliteit geeft een duidelijke weergave van het triomfalisme bij Beethoven. Symfonie nr. 3 staat tevens bekend als ‘Heldhaftig’. Volgens velen is dit de beste symfonie ter wereld. Voor dirigent Miquel Rodrigo toont het dat heldendom niets anders is dan het eigen vermogen van de mens om te vechten, om gecompliceerde omstandigheden te overwinnen en door te gaan. 

Dirigent Miquel Rodrigo
Miquel Rodrigo behaalde zijn bachelor- en mastergraad in orkestdirectie aan Conservatorium Maastricht. Hij begon zijn carrière en werd internationaal erkend na het winnen van de befaamde ‘Golden Baton’ award van het WMC in Kerkrade in 1993. Daarna werd hij bekroond in verschillende internationale orkestconcoursen. 

In 1995 prezen Duitse en Nederlandse critici zijn briljante debuut met het Limburgs Symfonie Orkest en het ‘German Chamber Orchestra’ in Frankfurt. In 1997 werd hij benoemd tot hoofd van de ‘Sinfonietta’ in Geleen en in 1998 werd hij Resident-dirigent van het ‘Noord-Hollands Philharmonisch Orkest’ te Haarlem, een orkest verbonden aan het ‘Koninklijk Nationaal Ballet’ de pers noemde hem ‘De jonge dirigent van het jaar’. Hij bouwde een repertoire op van symfonieën, ballet, opera, operette en filmmuziek. Hiermee dirigeerde hij in landen als Duitsland, Italië, Nederland, Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Spanje.

 

''What an exceptional chance to play Beethoven's majestic 5th piano concerto with an orchestra. I'm looking forward to it!''
''What makes Beethoven's fifth piano concerto special to me is the scope of this piece. Beethoven did not only write a piano concerto of symphonic proportions, but he also included enormous contrasts. The music goes from soft and lyrical to great and majestic. This makes it a very challenging but also a very rewarding piece to play. I am very much looking forward to the concert!''

Daniël Vissers (solist)
 

wo 9 mrt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Sterrang € 22,50
Rang 1 € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

Programma

Beethoven
Piano concerto nr 5 op.73 (Emperor)
 Symfonie nr 3 op.55 (Eroica)

Miquel Rodrigo.jpg Daniel Visser.jpg

Dirigent

Miquel Rodrigo

solist

Daniël Visser (piano)