Bassoons for Future Festival (internationaal fagotfestival)
Trio Bram van Sambeek, Rick Stotijn, Hans Eijsackers

Bassoons for Future is een internationaal Fagotfestival met gerenommeerde artiesten en docenten uit binnen- en buitenland, workshops, concoursen voor amateurfagottisten en professionals, masterclasses, lezingen, ensemblespel en een uitgebreide fagottenmarkt. Tijdens dit concert brengen het trio Bram van Sambeek, Rick Stotijn en Hans Eijsackers werken van onder andere Bottesini, Chopin, Bach, Hindemith, Hagen en Piazzolla. Voorafgaande aan het concert verzorgt Ass. Prof. Dr. R. Kim (hoogleraar aan het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit van Utrecht) om 19.30 uur lezing (in Engels) Music and the environment.
Bram van Sambeek
Bram van Sambeek (1980) ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, als enige fagottist in de 30 jarige geschiedenis van de prijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.
Bram van Sambeek besloot op tienjarige leeftijd fagot te gaan spelen. Al tijdens zijn studie won Van Sambeek eerste prijzen tijdens het Prinses Christina Concours en de Nationale Finale van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Van 2002-2011 was hij solofagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en hij is regelmatig te gast als solo fagottist bij het London Symphony Orchestra en het Mahler Chamber Orchestra. Sinds 2011 besloot Bram zich te focussen op kamermuziek en solospel. Hij schuwt geen enkele stijl meer na het nauwkeurig bestuderen van verschillende uitvoeringspraktijken van Arabische muziek tot heavy metal.
Hans Eijsackers
Hans Eijsackers studeerde o.m. bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie werd hij uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York. Hij was winnaar van de Rotterdamse Piano-3-daagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg. Tevens ontving hij tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, ook is hij docent kamermuziek en duoklas aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Rick Stotijn
Rick Stotijn wordt dezer dagen gezien als één van de meest vooraanstaande contrabassisten in de wereld. Hij ontving zijn eerste lessen op achtjarige leeftijd, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij zijn vader Peter Stotijn en sloot zijn eerste fase cum laude af. Rick vervolgde zijn opleiding aan de Hochschule in Freiburg bij Bozo Paradzik. Rick behaalde veel prestigieuze prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours. In 2013 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste prijs voor jonge getalenteerde musici. Momenteel is Rick aanvoerder contrabas bij het Swedish Radio Symphony Orchestra maar voert ook regelmatig de basgroep aan bij het London Symphony Orchestra, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Orchestra Mozart, Chamber Orchesra of Europe en het Mahler Chamber Orchestra. Sinds september 2015 heeft Rick een vaste aanstelling aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf als Professor Kontrabass en geeft hij daarnaast ook les aan het Conservatorium in Amsterdam.

Zet op wensenlijst
Inleiding om 19.30 uur
PROGRAMMA
Bottesini / Chopin
Tutto che il mondo (bewerkt door Marijn van Prooijen)
Bach
Partita in C (fagot solo, naar de 5e Franse suite voor klavier BWV 816, arr. T. Wind, Bram van Sambeek)
1. Allemande
2. Courante
3. Sarabande
Bach
De overige delen van BWV 816 voor piano solo 10
4. Gavotte
5. Bourrée
6. Loure
7. Gigue
Bottesini
Duetto voor fagot en contrabas (eigen arr. van Duetto per clarinetto e contrabbasso con accompagnamento di pianoforte)
1. Allegro-Adagio
2. Allegro Brilliante
Bach
Cellosuite in G groot BWV 1007 (verdeeld tussen Contrabas en fagot solo)
1. Prelude
2. Allemande
3. Courante
4. Sarabande
5. Minuet I / II -I
6. Gigue
Hindemith
Fagot sonate
1. Leicht bewegt
2. Langsam
3. Marsch
4. Beschluss, Pastorale -Ruhig
Hagen
Harlem Nocturne (arr. Marijn van Prooijen)
Piazzolla
Verano porteño
The Four Seasons of Buenos Aires (arr. Marijn van Prooijen)
Fagot
Bram van Sambeek
contrabas
Rick Stotijn
piano
Hans Eijsackers
Werken van
Bottesini, Chopin, Bach, Hindemith, Hagen en Piazzolla