Wat als...

Matiz

10.04.2022 Matiz concert Cellebroederskapel

Muziekgezelschap Matiz speelt Folk, Klezmer, Gipsy en Franse chansons. Matiz betekent in het Spaans kleurrijk tint. Het zijn de kleuren van de wereld die Matiz vertolkt in hun wereldmuziek.

Matiz wil dat muziek klinkt als uit de harten van de mensen, gespeeld met ziel en gelukzaligheid, gezongen met een volksstem en met blote voeten in de grond. Liederen over migratie, verdriet, vreugde en verwondering. Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder je hakken; bij een Japans lentelied vallen de bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer neemt de melancholische fluit je mee naar een scheepsramp op een Iers meer. Ook het gevoelig Jiddische lied, de gepeperde Balkan en een vurige Flamengo blijven je oren strelen.

De manier waarop Matiz zich presenteert is dan ook gewoon uniek te noemen. De zangeres en zanger worden begeleid door zes professionele instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, percussie en diverse fluiten. Het ensemble is met oog en oor voor detail van bijzondere luistermuziek, tijdloos en fantastisch om naar te luisteren.

zo 10 apr 2022
Overige locaties :
Cellebroederskapel
15:00 - 17:30 / 1 pauze
Prijs € 17,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
K

Zang
Brenda Nijsen en Martin Houkes
Gitaar/mandoline
Joop Janssen
Viool
Koen Dekkers
Fluiten
Leo Hajenius
Accordeon
John Damen
Bas
Sofie van Rooijen
Percussie
Twan Wijnhoven