75 jaar, zo wijd de wereld strekt

Marinierskapel der Koninklijke Marine

13.09.2020 - 19.00 uur Marinierskapel.jpg

Op 1 augustus 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de toenmalige minister van Marine besloot om opnieuw een muziekkorps op te richten. Er was natuurlijk al veel langer muziek bij de Marine. In 1864 werd de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht. Die werd opgeheven na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding meldden 18 muzikanten van de voormalige stafmuziek zich bij de marineleiding en werd er op 1 augustus een nieuw orkest geformeerd: de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In het jubileumjaar spelen diverse ensembles van de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een selectie uit het rijke repertoire van het wereldberoemde orkest. Dit keer echter in een kleine bezetting. 

 Programma

Fair Winds (blaaskwintet)
Trois pièces brèves - J.Ibert
Bevrijdingsmedley - J.Staps
Colonel Bogey Brass (koperkwintet)
The cowboys - J.Williams
Strike up the Band - G.Gershwin
Gospel Time - Traditional
Colonel Bogey March - K.J.Alford

Tubissimo (euphonium/bastuba kwartet)
Overture Le Nozze di Figaro - W.A.Mozart, arr. Wim Booij
3 Milongas deel 2 - E.Crespo
Tico Tico - Z.Abreu, arr. Ingo Luis

10CC
Ouverture L’italiana in Algeri - G.Rossini
Uit Peer Gynt:”Ases dood” - E. Grieg
Czardas - V. Monti Solist: sergeant-majoor Joep Hoefsloot
Roemeense Dansen - P.Dzon

zo 13 sep 2020
Theater aan het Vrijthof :
Papyruszaal
15:30 - 16:45
Prijs € 12,50
Klassiek - Klassiek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Inclusief Welkomstdrankje

K
Na de bevrijding van Nederland in 1945 besloot de toenmalige Minister van Marine een nieuw orkest op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In het jubileumjaar speelt de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een se Na de bevrijding van Nederland in 1945 besloot de toenmalige Minister van Marine een nieuw orkest op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In het jubileumjaar speelt de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een se Na de bevrijding van Nederland in 1945 besloot de toenmalige Minister van Marine een nieuw orkest op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In het jubileumjaar speelt de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een se Na de bevrijding van Nederland in 1945 besloot de toenmalige Minister van Marine een nieuw orkest op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In het jubileumjaar speelt de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een se

Dirigent

majoor arjan tien

FOTO'S 

LOUIS MEULSTEE