Helden

Harmonie St.Petrus & Paulus Wolder-Maastricht

Helden

Harmonie St.Petrus & Paulus Wolder-Maastricht

Onder de titel Helden brengen de Greune van Wolder onder leiding van dirigent Matty Cilissen een gevarieerd programma met voor de pauze indrukwekkende, originele blaasmuziek (Olympic Fanfare, A Brussels Requiem en Libertadores). Na de pauze laat de muzikale cabaretgroep Die Verdammte Spielerei bestaande uit vijf topmuzikanten samen met de harmonie in diverse bekende nummers horen en zien dat muziek en humor prima te combineren zijn.

Olympic Fanfare van John Williams is geschreven voor de Olympische Spelen in 1984 in Los Angeles en is sindsdien een van de populairste openingsfanfares. Een ode aan de Olympische helden.

Componist Bert Appermont geeft in A Brussels Requiem uitdrukking aan emoties die de terroristische aanslagen in 2016 in de Brusselse metro en op vliegveld Zaventem teweeg hebben gebracht, zoals angst, verdriet en woede. Maar het stuk draait ook om hoop en geloof in een betere, harmonieuze wereld en is een eerbetoon aan alle slachtoffers. Tragische helden.

Libertadores van Oscar Navarro is een ode aan de helden Simon Bolivar en José San Martin die een groot deel van Zuid-Amerika bevrijd hebben van de Spaanse overheersing. Het werk ligt niet alleen prachtig in het gehoor met zijn opzwepende Latijnse klanken, maar biedt ook een spectaculair visueel spektakel met de opkomst van een grote groep slagwerkers.

Die Verdammte Spielerei hebben de afgelopen jaren in België een grote faam opgebouwd met hun vrolijke en technisch knappe bewerkingen van bekende liedjes. Wellicht vormt dit concert voor hen het begin van succes en bekendheid in ons land.

ma 10 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:30 - 17:30 / 1 pauze
Prijs € 22,50
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
K
Website-Theater-2023.jpg
Website-Theater-2023-1.png Website-Theater-2023-2.png