Scandinavische vergezichten

philharmonie zuidnederland

25.03.2023 philzuid - Scandinavische vergezichten_ Valentine Michaud

Gewijzigd programma
Dit programma is gewijzigd. In plaats van de Nederlandse première van Rolf Wallins Concert voor Sheng en orkest met Wu Wei op Sheng, spelen we nu de Nederlandse première van Peacock Tales (Millennium versie) van Anders Hillborg met op sopraansaxofoon de Zwitserse saxofoniste Valentine Michaud. 

Robuuste en pastorale muziek
Diep verbonden met land en volk raken Scandinavische componisten een gevoelige snaar. Met zijn Tweede Symfonie (1902) veroverde Jean Sibelius de harten van zijn Finse landgenoten. De robuuste dan weer pastorale klankwereld sterkte de Finnen in hun onafhankelijkheidsstrijd tegen de Russen. Sibelius zette een overdonderend bouwwerk neer waarin melodische thema’s vrijuit ontluiken.

Peacock Tales is een van Hillborgs meest speelse en populaire werken. De verschillende versies ervan werden wereldwijd meer dan 100 keer uitgevoerd door dirigenten als Gustavo Dudamel, Osmo Vänskä, Sakari Oramo en James Gaffigan. De titel weerspiegelt de zelfbewuste virtuositeit en flamboyantie van de oogverblindende solopartij. Het is door het gebruik van licht en choreografie voor de solist én het publiek een bijzonder soloconcert!

za 25 mrt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:35 / 1 pauze
Sterrang € 48
Rang 1 € 43
Rang 2 € 38
Rang 3 € 25
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K

foto

Fred Merz

 

programma

Stenhammer
Uit Sången: Interlude

Hillborg 
Peacock Tales 
Nederlandse première

Sibelius
Symfonie nr 2

 

Chef-dirigent
Duncan Ward
Saxofoon
Valentine Michaud