Kerstconcert 2022

Harmonie Heer Vooruit

Kerstconcert 2022

Harmonie Heer Vooruit

Na een succesvolle reeks van 20 jaar door de harmonie georganiseerde Galaconcerten, is het Theater aan het Vrijthof in 2022 voor de tweede keer gastheer van Harmonie Heer Vooruit. 

Muzikanten en dirigent verheugen zich enorm om opnieuw in de huiskamer van cultureel Maastricht te mogen optreden. Het orkest pakt uit met een verrassend programma met een aantal topsolisten: Femke IJlstra (saxofoon), Mieke van Dael (fagot), Omar Tomasoni (trompet) en Madieke Marjon Schoots (zang). Madieke vervangt de eerder aangekondige soliste Eva Diederix die helaas verhinderd is. Ze wordt op piano begeleid door de nieuwe stadscomponist Frank Steijns. Het orkest staat onder muzikale leiding van Sjef Ficker die sinds de zomer van 2013 de muzikale eindverantwoordelijke van Harmonie Heer Vooruit is. Een prachtige muzikale opmaat naar Kerst 2022. Laat u meenemen op een muzikale reis waarbij de naderende kerstsfeer zeker niet zal ontbreken.

Femke IJlstra speelt saxofoon in het Syrene Saxofoon Kwartet en is daarnaast Hoofdvak docent aan het Prins Claus Conservatorium in Den Haag. Tevens is zij artistiek leider van het Emmy Verhey Festival.

Mieke van Dael studeerde fagot, contrafagot en kamermuziek aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam. Ze speelt al ruim twintig jaar in alle landelijke symfonieorkesten en ensembles, waarvan een aantal jaren intensief met het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ze gaf concerten in vrijwel alle landen van Europa, Taiwan, Japan, Verenigde Staten en Canada. Daarnaast verzorgde ze buitenlandse Masterclasses en speelde ze veel kamermuziek.

De uit Brescia afkomstige Omar Tomasoni is sinds 2013 solotrompettist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij speelde inmiddels in alle beroemde concertzalen ter wereld. Bij het Kerstconcert zal hij samen met Ralf Budy en Jeroen Defesche soleren in Song For Hope van Peter Meechan ter nagedachtenis aan Ryan Anthony, solo trompettist van het Dallas Symphony Orchestra die helaas veel te vroeg aan kanker overleed. Hij richtte tijdens zijn ziekte de stichting Cancer Blows op en alle grote trompettisten speelden en spelen nog altijd dit prachtige werk.

Toen Madieke Marjon Schoots als meisje van zes jaar haar eerste musical zag, wist ze het al zeker dat ze zangeres wilde worden. De muziek, de zangers en dansers, de kostuums, belichting en het decor maakte een enorme indruk op haar. Geen wonder dat ze koos voor een zang aan het conservaotorium. Met haar warme, krachtige mezzosopraan stem zingt ze sindsdien rollen in talloze opera's. Sinds enkele jaren zingt ze ook in het orkest van André Rieu, waar ze naast opera ook haar passie voor musical en theater weer kan uitleven. 

vr 23 dec 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:00 / 1 pauze
Sterrang € 22,50
Rang 1 € 17,50
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 8 januari 2022 naar 23 december 2022

K

PROGRAMMA

S. Reineke
Rise of the Firebird

C. von Weber
Andante et Rondo Ungarese (arr. Guido Swelsen)
Solist: Mieke van Dael

A. Waignein
Deux Mouvements
Solist: Femke Ijlstra

  
H. Loontjes

Op Kawwe Wintermörrege
Solist: Madieke Marjon Schoots, Frank Steijns

P. Meechan
Song of Hope
Solist: Omar Tomasoni, Ralf, Budy, Taco van Summeren

A. Reed
Armenian Dances


PAUZE


R. Pasmans
Ambiente (Drumband)

R. Pasmans
Changes (Drumband)

L. Anderson
A Christmas Festival

J. Curnow
Christmas Carillon

C. Koff
La Virgen de la Macarena
Solist: Omar Tomasoni

P. Lavender
A home alone Christmas

A. Adam
Cantique de Noel (arr. M. Tamanini)
Solist: Madieke Marjon Schoots

M. Carey
All I want for Christmas is you (arr. L. Kerchner)

Harmonie Heer Vooruit - Kerstconcert 2022 Harmonie Heer Vooruit - Kerstconcert 2022 Harmonie Heer Vooruit - Kerstconcert 2022 Harmonie Heer Vooruit - Kerstconcert 2022

Dirigent
Sjef Ficker
fagot

Mieke van Dael
zang
Madieke Marjon Schoots
TROMPET
Omar Tomasoni
PIANO
Frank Steijns
Saxofoon
Femke IJlstra
FOTOGRAAF
Michel Marang

Harmonie Heer Vooruit