Canciones Españolas

Izhar Elias (gitaar) en Channa Malkin (sopraan)

Canciones Españolas

Izhar Elias (gitaar) en Channa Malkin (sopraan)

Channa Malkin heeft de harten van menig muziekliefhebber veroverd met haar optreden op het Grachtenfestival. Izhar Elias ontving de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Samen brengen ze een meeslepend programma met liederen en instrumentale werken van Spaanse origine.

Canciones Epañolas
Wie aan de gitaar denkt, denkt aan Spanje. In de tijd dat componisten als Manuel de Falla, Enrique Granados en Isaac Albéniz opzoek gingen naar hun Spaanse identiteit in de muziek, was de gitaar hét instrument om Spaanse volksliederen op te begeleiden.

In dit vurige en meeslepende programma vormen die Canciones Españolas de rode draad. Componisten in dit concert zijn de grote Spaanse namen van eind 19e eeuw tot midden 20e eeuw. We maken een uitstapje naar de Spaanse gitaarmuziek die al die laat 19e eeuwse Spaanse componisten waarschijnlijk in hun collectieve culturele geheugen hadden: de Folia van Gaspar Sanz, uitgevoerd op een echte barokgitaar.

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias staan bekend om hun verhalende concertprogramma’s met een sterk persoonlijk karakter. Hun album Songs of Love and Exile met Sefardische liederen oogstte lof in binnen- en buitenland, en kreeg o.a. 4 sterren in de Volkskrant: “Dat is een bijzondere cd geworden. Haar stem is prachtig: een jong geluid, een volwassen behandeling. Haar verteltrant is indringend.” Het duo trad onder meer op bij de Nationale Opera, Stadsgehoorzaal Leiden, de Noorderkerk in Amsterdam en CityProms Leeuwarden. Zij waren meermaals te gast in de studio bij Radio 4 en bij Podium Witteman. 

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 9 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30 - 12:30 / 0 pauzes
Prijs € 17,50
Klassiek - Vocaal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

inclusief koffie en vlaai vooraf

K
09.04.2023 Izhar Elias (gitaar) en Channa Malkin (sopraan) - Canciones Epañolas

 

Sopraan

Channa Malkin

gitaar

Izhar Elias

fotografie

Merlijn Doomernik en Bettiena Drukker