Limburgs Oratorium Koor / Kamerkoor Concertato / Symfonieorkest Concertato

Requiem Karl Jenkins

Limburgs Oratoriumkoor.JPG

Het Requiem van Karl Jenkins zal in zijn complete omvang worden uitgevoerd op deze prachtige locatie in het centrum van de stad.
Het Limburgs Oratorium Koor en het Symfonieorkest Concertato / Cantus Ex Corde / Vocal Sollýs zullen zorgen voor een authentieke uitvoering van dit magistrale werk. Sopraansolist Bibi Ortjens en Jongensopraan Nicolas Walpot zullen hun klanken laten horen in dit prachtige werk van Karl Jenkins. Zeker in het prachtige Pie Jesu zullen o.a. deze solisten te horen zijn. Dirigent Steven van Kempen zal symfonieorkest, koor en solisten in deze uitvoering met passie en bevlogenheid door het werk leiden.

 

Spectaculair groot
koor- en orkestwerk
van Jenkins

 

Het Requiem (2004) van Jenkins
Een ‘modern’ en toch overwegend klassiek werk, waarbij invloeden uit alle delen van de wereld waarneembaar zijn. Een cross-over van meerdere stijlen, niet alleen in de muziek die opzwepend, mysterieus en melodieus is, maar ook in de tekst. Jenkins gebruikt de teksten van het Latijnse Requiem (o.a. Requiem aeternam, Dies irae, Lux aeterna), maar gebruikt ook 5 Japanse haiku’s die naar de dood verwijzen. Die 17-lettergrepige tekstjes uit het Oosten worden op twee plaatsen gecombineerd met de Westerse fragmenten Benedictus en Agnus dei. De mannenstemmen zingen in het Latijn, de vrouwen in het Japans. De haikuzettingen krijgen een oud Japans blaasinstrument mee ter begeleiding (shakuhachi).

vr 15 nov 2019
Overige locaties :
Sint Janskerk
20:00 - 22:00
Prijs € 24,50
Klassiek - Vocaal
Tickets
K

 

Karl Jenkins
Karl Jenkins (Wales, 1944) is Welsh componist en voormalig lid van de jazz-/rockformatie Soft Machine. Hij speelt hobo, saxofoon en piano in jazz-en rockgroepen. Later richtte hij zich op reclamemuziek. Vanaf 1995 componeert hij stukken gebaseerd op klassieke muziek.

dirigent
Steven van Kempen

sopraan
Bibi Ortjens, Nicolas Walpot