De legende is terug!

Les Misérables

13.04.2023 Les Miserables - Posterbeeld.jpg

Les Misérables komt naar Maastricht! De populairste musical ter wereld is in april 2023 te zien in de originele, bekroonde productie van de Britse Cameron Mackintosh.

Sinds 1985 draait Les Misérables avond aan avond in West End in Londen. De musical is een wereldwijd succes en werd bekroond met verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards. In september 2021 werden door het Nederlands publiek de nummers Breng hem thuis en Nog één dag tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

15 trailers vol decors, kostuums, rekwisieten, pruiken, licht, geluid en projecties en 2 volle dagen bouwen zijn nodig om deze ‘world class production’ naar Maastricht te brengen. Beleef het aangrijpend en tijdloze verhaal van Victor Hugo op de meeslepende muziek van Claude-Michel Schönberg.

De Nederlandse cast
Voor de productie is een ware sterrencast samengesteld. Met Milan van Waardenburg als Jean Valjean (o.a. Anastasia en Frozen in Hamburg) en Freek Bartels (o.a. Diana en zonen, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) als diens opponent Javert. Vajèn van den Bosch (o.a. Kinky Boots en Wicked in Hamburg) speelt Éponine en Ellen Pieters is Madame Thénardier. Channah Hewitt vertolkt de rol van Fantine, Mark Roy Luykx is studentenleider Enjolaras en Sem Gerristma is Cosette.

Les Misérables wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht

M


Maak uw theaterbezoek compleet met een dinerarrangement!
Een onvergetelijke theateravond begint natuurlijk met een heerlijk diner. Tijdens de gehele speelperiode van Les Misérables kunt u bij diverse restaurants aan het Vrijthof een dinerarrangement boeken voor € 29,50 per persoon exclusief consumpties. De menu's zijn speciaal samengesteld voor bezoekers van de musical.

Heeft u interesse in een dinerarrangement? Kijk hier voor meer informatie en de deelnemende restaurants.

muziek
Claude-Michel Schönberg
libretto 
Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg
liedteksten
Herbert Kretzmer
spel

Milan van Waardenburg, Freek Bartels, Vajèn van den Bosch, Ellen Pieters, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma e.a.​​​​​​​