De legende is terug!

Les Misérables

13.04.2023 Les Miserables - Posterbeeld.jpg

Les Misérables komt naar Maastricht! De populairste musical ter wereld is in april 2023 te zien in de originele, bekroonde productie van de Britse Cameron Mackintosh.

Sinds 1985 draait Les Misérables avond aan avond in West End in Londen. De musical is een wereldwijd succes en werd bekroond met verschillende prestigieuze awards. In september 2021 werden door het Nederlands publiek de nummers Breng hem thuis en Nog één dag tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Liefst 15 trailers vol decors, kostuums, rekwisieten, pruiken, licht, geluid en projecties en 2 volle dagen bouwen zijn nodig om deze ‘world class production’ naar Maastricht te brengen. Beleef het legendarische, maar vooral aangrijpende en tijdloze verhaal van Victor Hugo op de magistrale muziek van Claude-Michel Schönberg.

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

De Nederlandse cast
Voor de productie is een ware sterrencast samengesteld. Met Milan van Waardenburg als Jean Valjean (o.a. Anastasia en Frozen in Hamburg) en Freek Bartels (o.a. Diana en zonen, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat) als diens opponent Javert. Vajèn van den Bosch (o.a. Kinky Boots en Wicked in Hamburg) speelt Éponine en Ellen Pieters is Madame Thénardier. Channah Hewitt vertolkt de rol van Fantine, Mark Roy Luykx is studentenleider Enjolaras en Sem Gerristma is Cosette.

za 22 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
14:30 - 17:25 / 1 pauze
Sterrang € 89
Rang 1 € 79
Rang 2 € 49
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Nederlands gesproken en gezongen

M

 

‘De nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan het verhaal van Victor Hugo’

★★★★★
Volkskrant

‘Opgefriste versie van Les Misérables is adembenemend en fantastisch theater’

★★★★
AD

‘Milan van Waardenburg is vocaal geweldig en fysiek overtuigend’
‘Het niveau van deze cast is uitzonderlijk hoog en werkelijk iedere rol, groot of klein, overtuigt’

★★★★★
De Telegraaf

‘Laat je omver blazen door het weergaloze theaterspektakel dat Les Misérables heet’

★★★★★
1e Rang.nl

‘Opgefriste Les Misérables nog steeds een tijdloos succes door de vaart, de topmuziek en het geweldige verhaal’

Parool

'Een voorstelling van wereldklasse en meer dan de maximale vijf sterren waard!’

★★★★★
Musicalsites

Les Misérables Les Misérables Les Misérables Les Misérables

muziek
Claude-Michel Schönberg
libretto 
Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg
liedteksten
Herbert Kretzmer
spel

Milan van Waardenburg, Freek Bartels, Vajèn van den Bosch, Ellen Pieters, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma e.a.

 

Les Misérables MAASTRICHT wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur en Bedrijf (SCBM)