’t Mestreechs Volleks Tejater

Promo-optreden LEWIEKE!

28.10.2022 MVT - Lewieke (c) affiche def ©rob Nijpels.jpg

Het Maastrichtse woord “zjietse” betekent “iets stelen”. Fieloe is daar heer en meester in. Verscholen in het Boschstraatkwartier leidt hij een bende jeugdige “gawdeve”. Het weesjongetje Lewieke is op zoek naar geluk en komt bij toeval bij Fieloe terecht. Voordat Lewieke het in de gaten heeft, moet ook hij op pad om te “zjietse” van de rijke dames en heren. 

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaat presenteert ’t Mestreechs Volleks Tejater in oktober en november 2022 het hartvermanende theaterspektakel LEWIEKE! in Theater aan het Vrijthof. Phil Dumoulin en regisseur Peter Noten hebben de musical-hit OLIVER! in een onvervalst Maastrichts jasje gestoken. Zo wordt het bekende boevenlied You’ve got to pick a pocket or two nu Dus zjiets get oet dee zjielee zjus dao

Speciaal voor Festival MAAS! geeft ’t Mestreechs Volleks Tejater alvast een exclusief muzikaal voorproefje. Vanuit de “torie vaan ’t Stadhoes” zullen hoofdrolspelers Eric Jaspers, Annemarie Kaanen en Egied Cratsborn nummers uit de voorstelling zingen begeleid door onze stadsbeiaardier Frank Steijns. En zorg dat u in de buurt van de trappen van het Stadhuis staat, want ’t Volleks Tejater heeft tijdens dit optreden een verrassing in petto.

zo 11 sep 2022
Overige locaties :
Markt Maastricht
14:00 - 14:20
Musical en Show

Zet op wensenlijst
Info

Dit evenement is gratis toegankelijk

M