Släpstick

Släpstick-327-DEF-Jaap-69-1152x1536.jpg

De internationale doorbraak van de Wëreldbänd kwam met de voorstelling SLÄPSTICK, die januari 2017 in Nederland in première ging, unaniem lovend werd ontvangen en inmiddels ook in het buitenland hoge ogen gooit. De groep won met haar show Släpstick de prestigieuze Spirit of the Fringe Award op het Edinburgh Fringe Festival, en speelt sindsdien tournees in Duitsland, Engeland, Denemarken en Frankrijk.  

Het grote succes is niet verwonderlijk; Släpstick is een voorstelling voor jong en oud, waarbij taal geen rol speelt. In deze variété voorstelling brengt de groep een ode aan de muzikale komiek en geeft ze een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avond lang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.

Houd je van slapstick, Laurel & Hardy en muziek? Mis deze show niet!

 

Wëreldbänd wordt Släpstick
Gesteund door het internationale succes onder de naam Släpstick heeft de groep besloten dat zij ook binnen de Nederlandse en Vlaamse landsgrenzen onder de naam Släpstick wil opereren. De naam sluit naadloos aan bij de theatrale insteek van de groep en geeft beter aan wat het publiek ook daadwerkelijk in de voorstelling kan verwachten. Vanaf het seizoen 2019/2020 zal de groep dan ook onder de naam Släpstick verder gaan.

vr 9 sep 2022
Overige locaties :
Spiegeltent op het Vrijthof
19:00
Musical en Show

Zet op wensenlijst
Info

Dit evenement is gratis toegankelijk

M

"Ongekend hoog amusementsniveau"
"Modern, vernieuwend en humoristisch"

De Volkskrant ★★★★★
 

"De vijf uitzonderlijk muzikale mannen brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”

Trouw ★★★★★
 

"Variété op lachwekkende hoog niveau”

NRC ★★★★
 

"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod"

Theaterkrant ★★★★★

Met Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman
Regie Stanley Burleson, Karel de Rooij (regie advies)
Decor Jacco van den Dool, Siem van Leeuwen, Ellen Windhorst
Kostuums Jan Aarntzen
Lichtontwerp Jacco van den Dool, Wouter Moscou
Geluidsontwerp Joep van der Velden
Zendertechniek Kevin Baaij
Productie Elselinda Schouten, Amsterdam Artist Management
Producent Stichting de Wëreldbänd