A Midsummer Night's Dream

Opera Zuid

A Midsummer Night's Dream

Opera Zuid

Benjamin Britten schreef de meest verleidelijke melodieën voor A Midsummer Night’s Dream. Deze romantische komedie van de hand van Shakespeare bezit nog steeds een ontroerende directheid. Shakespeare en Britten leggen onze diepste verlangens en angsten bloot.

In deze bedwelmend magische opera ontaardt een ruzie tussen de elfenkoning Oberon en zijn echtgenote Tytania in geknoei met toversap. Het sap maakt een slapende smoorverliefd op de eerste die deze bij het ontwaken ziet. Onbedoeld ruilen er zo partners van plaats en ontstaat er zelfs een nieuw paar. Met die ingrediënten onthult de componist de tragische broosheid van menselijke relaties.

Een zwoele midzomernacht die het publiek zal betoveren.


In het nachtelijke toverwoud – een schemerzone tussen droom en realiteit, betovering en ontgoocheling, liefde en illusie – sneuvelt iedere dure eed van trouw. Het gevolg? Liefdespijnen of lollig gekibbel voor de enen, terwijl anderen totaal losgaan in liefdesavontuurtjes!

Regisseur Ola Mafaalani maakt met A Midsummer Night’s Dream haar operadebuut. Haar grondige vakkennis en maatschappelijke engagement vertalen zich in deze betoverende operaproductie in een heus feest voor de zinnen, het gemoed en het brein. Niet alleen de ogen en oren zullen in deze voorstelling getrakteerd worden, maar ook het gevoel, de reuk en de smaak.

di 14 jun 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 47,50
Rang 1 € 42,50
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gezongen in het Engels met Nederlandse en Engelse boventitels

O

Opera
van Benjamin Britten

Muzikale leiding
Karel Deseure
Regie
Ola Mafaalani
Muzikale begeleiding
philharmonie zuidnederland

Spel
Cameron Shahbazi (Oberon), Kristina Bitenc (Titania), Dreya Weber (Puck), Jeroen de Vaal (Lysander), Leonie van Rheden (Hermia), Toby Girling (Demetrius), Liesbeth Devos (Helena), Huub Claessens (Theseus), Iris van Wijnen (Hippolyta), Marc Pantus (Bottom), Christopher Gillett (Flute), Marcel van Dieren (Quince), Andrew Greenan (Snug), Mitch Raemaekers (Snout), Galen Dole (Starveling), Caroline von Estorff (Cobweb), Jeske de Haart (Peaseblossom), Mona Beyersdorf (Mustardseed), Lydia Kakopierou (Moth), Kinderkoor Kokoz (Fairies)