Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera

Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera

Die Zauberflöte is voor veel mensen de meest bekende en meest geliefde opera van Wolfgang Amadeus Mozart.  Een sprookjesachtig verhaal gecombineerd met fabelachtige muziek. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht?

Het goede en het kwade, het verhevene en het alledaagse, de tragedie en de klucht: het is allemaal terug te vinden in Die Zauberflöte.  Op zoek naar de ware liefde moeten prins Tamino en vogelvanger Papageno tijdens hun reis moeilijke beproevingen doorstaan. Hoeveel beide mannen ook van elkaar verschillen, ze worden allebei aan het eind beloond voor hun moed en doorzettingsvermogen. Mozart lijkt hiermee te willen zeggen dat ieder van ons op zijn eigen manier vervulling kan vinden in het leven.

De Nederlandse Reisopera brengt de prachtige muziek uit Mozarts beroemdste opera in een semi-geënsceneerde versie.

Wat is semi-geënsceneerd?
Dit wil zeggen dat er geen decor te zien is zoals u gewend bent, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Tevens zit het orkest niet in de orkestbak maar op het toneel en is het orkest onderdeel van het toneelbeeld.  Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling. Uiteraard zijn de hele originele cast, het koor Consensus Vocalis en de musici van orkest Phion aanwezig in de productie.

Wel een inleiding
De Nederlandse Reisopera biedt bij deze voorstelling zoals gebruikelijk een inleiding aan. In deze inleiding krijgt u meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de opera, de muziek en componist Wolfgang Amadeus Mozart.

di 31 jan 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:30 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Sterrang € 42,50
Rang 1 € 38,25
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventitels

 

Inleiding door Len van Schaik

O

'Die Zauberflöte moet het doen zonder decor of kostuums, maar tegen het einde ben je dat vergeten.'

★★★★ de Volkskrant 

 

'Nederlandse Reisopera faces the music and produces a most memorable Zauberflöte.'

★★★★ Backtrack

 

'Reisopera levert solide, pure Zauberflöte.' 

Place de l'Opera


Een opera van Mozart

Eindregie
Stan Geurts & Anne Slothouwer

Muzikale leiding
Marcus Merkel & Wolfgang Wengenroth

Koor
Reisopera Kinderkoor, Consensus Vocalis

Koordirigent
Alistair Digges

Orkest 
Phion, orkest van Gelderland en Overijssel

Spel 
Isabel Weller, David Kerber, Modestas Sedlevičius, Emma Fekete, Sophia Theodorides, Petri Lindroos, Kristina Bitenc, Polly Leech, Anna Traub, Mark Omvlee, Artur Janda, Sander de Jong e.a.

Lichtontwerp
Lianne Eikelenboom

Kostuums
Melanie Braun

Kap/Grime
Helena Wortmann

 

Die Zauberflöte -Nederlandse Reisopera - 31 Januari 2023 Die Zauberflöte -Nederlandse Reisopera - 31 Januari 2023 Die Zauberflöte -Nederlandse Reisopera - 31 Januari 2023 Die Zauberflöte -Nederlandse Reisopera - 31 Januari 2023