Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera

Die Zauberflöte

Nederlandse Reisopera

Regisseur Floris Visser heeft voor de Nederlandse Reisopera in het verleden meerdere succesvolle producties gemaakt. Zijn Orphée et Eurydice (2015) werd verkozen tot Opera Van Het Jaar (Place de l’Opera) en ook zijn La traviata uit 2017 kreeg lovende recensies.

Met Die Zauberflöte situeert regisseur Floris Visser Mozarts geliefde operaklassieker in een wereld waarin het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke verstoord is door een conflict tussen de Koning van de Zon en de Koningin van de Nacht. De aarde stevent af op verwoesting: kunnen Tamino en Pamina het tij keren?

Het is 25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon. De Koningin van de Nacht regeert met ijzeren vuist over de wereld, met desastreuze gevolgen. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke te herstellen? Is de verdorde aarde nog te redden van een onafwendbare klimaatcrisis? Of pakken de kinderen de handschoen op?

di 31 jan 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Sterrang € 50
Rang 1 € 45
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventitels

 

Inleiding door Len van Schaik

O

Regie

Floris Visser

muzikale leiding

Marcus Merkel

koor

Reisopera Kinderkoor, Consensus Vocalis

orkest

Phion, orkest van Gelderland en Overijssel

spel

Isabel Weller, David Kerber, Modestas Sedlevičius, Emma Fekete, Sophia Theodorides, Petri Lindroos, Kristina Bitenc, Polly Leech, Anna Traub, Mark Omvlee, Artur Janda, Sander de Jong e.a.

Opera van Mozart