Hänsel und Gretel

Nederlandse Reisopera

Hänsel und Gretel

Nederlandse Reisopera

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een ‘fantasy-opera’ voor iedereen vanaf 10 jaar! We volgen Hänsel en Gretel op hun magische avontuur, met hoopvolle energie als brandstof. Zoals alle sprookjes stelt deze opera een ‘volwassen’ vraag: wat doe je als je door het leven op de proef wordt gesteld? Hou elkaar vast, dan overwint het goede altijd!                                                                                                                                                
Hänsel und Gretel is een humoristische en optimistische voorstelling met onder andere een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen. Het fantasierijke decor bevat adembenemende 3D-projecties en de weelderige, romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck zit vol dansritmes. 

za 22 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:15 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Sterrang € 50
Rang 1 € 45
Categorieën - Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gezongen in het Duits met Nederlandse boventitels

 

INLEIDING DOOR LEN VAN SCHAIK

O


“Bij de Reisopera is Hans en Grietje voor het hele gezin (...) De voorstelling grossiert in fraaie beelden; sikkelmaan met lampjes, Eftelingachtige zwanenbootjes.”

NRC ★★★★

Hänsel und Gretel is een fraai vormgegeven muzikale traktatie.”

Volkskrant ★★★ 

“De zang is over de hele linie heerlijk. (...) De visuele stijl van Hänsel und Gretel is zowel in video strak, kleurrijk en gedetailleerd.”

Theaterkrant

“Een leuke voorstelling die zeer geschikt is voor kinderen, zowel vanwege het kijkspel, de kwaliteit van de muziek als vanwege de lengte: twee keer een uur met pauze er tussen.” 

Place de l’ Opera

Nederlandse reisopera - Hänsel und Gretel Nederlandse reisopera - Hänsel und Gretel Nederlandse reisopera - Hänsel und Gretel Nederlandse reisopera - Hänsel und Gretel

Opera van

Engelbert Humperdinck
Regie

Paul Carr

spel

Dorottya Láng, Sarah Bradey, Michael Smallwood e.a.

muzikale leiding

Karel Deseure

muzikale begeleiding

Noord Nederlands Orkest
Fotograaf

Marco Borggreve