Nederlandse Reisopera

A Little Night Music

Nederlandse Reisopera

A Little Night Music

'Terecht open doekje voor Susan Rigvava-Dumas' (Trouw ★★★★★), 'Betoverende versie van Send in the Clowns' (Volkskrant ★★★★), 'Stunning and delicious' (Broadway World), 'Een verrukkelijke Sondheim' (Theaterkrant), 'Reisopera speelt uitstekende Sondheim' (Place de l'Opera), 'Zorg dat je het niet mist!' (Musicalworld ★★★★★) 'Rigvava-Dumas krijgt de zaal muisstil' (Musicalweb ★★★★), 'Een absolute must' (Musicalsites)

Na Sweeney Todd (2014) brengt de Reisopera opnieuw een musical van Stephen Sondheim – in de originele taal – in de Nederlandse theaters. 

A Little Night Music is een geestige en gelaagde muzikale zedenkomedie over de seksuele stoelendans van vier koppels, die verstrikt raken in een reeks driehoeksverhoudingen en in één broeierige Midzomernacht toch de juiste partner vinden. De musical is geïnspireerd op de film Glimlach van een Zomernacht van Ingmar Bergman en speelt zich af in de hogere Zweedse kringen rond 1900. 

Door de humoristische en vaak ironische teksten van Stephen Sondheim bevat deze musical over de romantische mismatch van vier koppels een knipoog naar Oscar Wilde en duidelijke echo’s van Shakespeares A Midsummernight’s Dream. 
Alle personages zijn onderdeel een of meerdere liefdesdriehoeken en wisselen van seksuele partner alsof zij van danspartner wisselen. Dat is een onhoudbare situatie en aan het eind van het stuk zien we dat de liefdesdriehoeken ‘oplossen’ in liefdeskoppels.  

Regisseur Harold Prince omschreef het stuk ooit als ‘slagroom met messen’. Het zichtbare drama rond de liefdeskoppels wordt uiteindelijk opgelost, maar het onderhuidse drama niet. 

 'Terecht open doekje voor Susan Rigvava-Dumas'
- Trouw  ★★★★★ 

za 6 apr 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:30 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Prijs € 41
Opera
Tickets

Info

Gezongen en gesproken in het Engels met Nederlandse boventitels

O
ALittleNightMusic029_-_kopie[1].jpg ALittleNightMusic056[1].jpg ALittleNightMusic038[1].jpg ALittleNightMusic013[1].jpg

'Zorg dat je het niet mist!'
Musicalworld ★★★★★

'Met een bonte mix aan vooral Nederlands
toptalent met onder andere de acteurs Paul Groot en Guido Spek, musicalster Susan Rigvava-Dumas, en operazangeres Laetitia Gerards.'

Musical van 
Stephen Sondheim
Regie 
Zack Winokur
Dirigent 
Ryan Bancroft
Orkest 
Het Gelders Orkest
Zang 
Paul Groot, Susan Rigvava-Dumas, Laetitia Gerards, Guido Spek
Inleiding 
Len van Schaik

fotografie

Astrid Verhoef

'Betoverende versie van  Send In the Clowns'
- Volkskrant ★★★★