Nederlandse Reisopera

Bruid Te Koop!

Nederlandse Reisopera

Bruid Te Koop!

Een volwassen sprookje vol pikante teksten en humor!  Regisseur John Yost en vertaler Anne Lichthart bewerkten Smetana’s De verkochte bruid tot een fonkelnieuwe komische opera Bruid Te Koop!, gezongen in onverbloemd Nederlands. Rokjesdag zal nooit meer hetzelfde zijn! 

Kijk, de zon begint te schijnen
Yes! de winter gaat verdwijnen
Blote benen in de zon, ja lekker zeg
Rokjes uit de kast en hop, panty’s weg.


Op de eerste zonnige dag van het jaar – Rokjesdag – maken we kennis met Marshenka en haar vriend, de arme maar knappe Jenik. Plotseling staat de oude huwelijksmakelaar Kezal bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus. In dit contract belooft de vader van Marshenka in ruil voor een grote lening zijn dochter als bruid aan de zoon van Micha. Als vader Kruschina dit contract breekt, zal hij de lening volledig terug moeten betalen… Zal Marshenka dit accepteren? En welk plan smeedt Jenik intussen – hij wil Marshenka absoluut niet opgeven.
Beoogde huwelijkskandidaat Vasek kan door te trouwen met Marshenka onder het juk van zijn dominante moeder Hata uitkomen – eindelijk vrijheid! Maar heeft hij daar een huwelijk met de gruwelijk verwende en veeleisende Marshenka voor over?

za 28 mrt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:30 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Prijs € 42,50
Sterrang € 47,50
Opera
Info
Geannuleerd

Gezongen in het Nederlands met Nederlandse en Engelse boventitels

O
28.03.2020 Nederlandse reisopera - Bruid te koop! 28.03.2020 Nederlandse reisopera - Bruid te koop! 28.03.2020 Nederlandse reisopera - Bruid te koop! 28.03.2020 Nederlandse reisopera - Bruid te koop!

 

Muziek
Bedřich Smetana

Bewerking
Anne Lichthart

Muzikale leiding
Ed Spanjaard

Regie 
John Yost

Zang

Laetitia Gerards, Wiebe-Pier Cnossen, Martina Prins, Denzil Delaere, Francis van Broekhuizen, Huub Claessens
 

Muzikale begeleiding

Orkest van het Oosten/Het Gelders Orkest
 

Koor

Concensus Vocalis
 

Inleiding

Len van Schaik

 

Fotografie

Astrid Verhoef