Opera Zuid

L'elisir d'amore – Het liefdeselixer

29.05.2021 Opera Zuid - Das Liebesverbot - verticaal (c) Bjorn Frins

Opera Zuid presenteert in coproductie met Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera – de livestream-première van L’elisir d’amore op het internationale platform OperaVision. Met een jonge talentvolle cast afkomstig van De Nationale Opera Studio. 

Deze livestream is gratis en vervangt de aanvankelijk geplande tournee vanwege de aanhoudende coronamaatregels. De mogelijkheden voor een live-tournee in een later seizoen worden onderzocht.

'Er gaat veel gelachen worden, maar eerder mét dan óm de karakters.'


Het is een zinderende zomeravond in Italië. De lucht hangt vol met de tastbare romantische spanning tussen Adina en Nemorino. Maar ze zijn niet alleen. Een groep vrienden zet hun relatie en sociale status onder druk.

In de eigentijdse versie van regisseur Marcos Darbyshire is de komische opera L'elisir d'amore van Donizetti een coming of age opera over het verkennen van je eigen identiteit en het verliezen van je onschuld. ‘Er gaat veel gelachen worden, maar eerder mét dan óm de karakters.’

Samen met Rossini en Bellini is Donizetti dé componist van het Italiaanse belcanto uit het begin van de 19e eeuw. In deze zangstijl spelen emotie en klankkleur van de zangers een grote rol. In de aria’s bijvoorbeeld kun je de gedachten, gevoelens en perceptie van de karakters echt ervaren. Hier vindt Darbyshire de mogelijkheid om de personages van binnenuit te laten zien. Want in de regie van Darbyshire staat niet de verhaallijn, maar de verhouding tussen en de psychologische groei van de karakters centraal.

De beetje klungelige Nemorino is in stilte verliefd op de hippe en rijke Adina. Zij doet alsof ze niet verliefd is en speelt een spelletje met hem. Haar afwijzingen en de reacties uit de groep geven Nemorino’s zelfvertrouwen een flinke dreun. Daarom vraagt hij feestganger en afzetter Dulcamara om een “wondermiddel”. Ondertussen doet de zelfverzekerde Belcore er uit eigen belang alles aan om de twee uit elkaar te houden, terwijl de jonge Giannetta vooral bezig is haar eigen populariteit te vergroten. Tegen het ochtendgloren zijn ze niet meer de personen die ze waren.

L’elisir d’amore is een coproductie van Opera Zuid samen met De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Met een jonge talentvolle cast afkomstig van De Nationale Opera Studio.

zo 23 mei 2021
Overige locaties :
Live Stream
20:00
Opera

Zet op wensenlijst
Info
O
20210427-Repetitie_LOWRESS-30.jpg 20210427-Repetitie_LOWRESS-32.jpg 20210427-Repetitie_LOWRESS-13.jpg 20210427-Repetitie_LOWRESS-17.jpg

L’elisir d’amore is een coproductie van Opera Zuid samen met De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Met een jonge talentvolle cast afkomstig van De Nationale Opera Studio.

Opera van

Gaetano Donizetti


Regie

Marcos Darbyshire

 
Spel

Julietta Aleksanyan, José Romero, Martin Mkhize, Sam Carl, Bibi Ortjens

 

Muzikale bewerking

Pedro Beriso


Muzikale leiding

Enrico Delamboy

 

Fotografie

Hugo Thomassen, Bjorn Frins