Orphée | l'Amour | Eurydice

Nederlandse Reisopera & Opera Zuid

Orphée | l'Amour | Eurydice

Nederlandse Reisopera & Opera Zuid

Hoe ziet de liefde eruit anno nu? Hoe vind je een geschikte partner in deze digitale tijden? Ben je op zoek naar iemand voor één nacht of zoek je een langdurende relatie? In deze voorstelling moet je van tevoren een keuze maken! Beide helften van het publiek zijn onderdeel van de voorstelling en beleven dezelfde voorstelling tegelijkertijd op een andere manier.   

Liefde in tijden van virtual reality
In deze versie van de mythe worden Orpheus en Eurydice niet gescheiden door de dood, maar door een lot dat vele hedendaagse relaties treft: de geliefden zijn elkaar kwijtgeraakt. Ze communiceren niet meer direct met elkaar, alleen via sms met L’Amour, de personificatie van de liefde, die ook niet meer weet hoe diens rol als bemiddelaar nog naar behoren te vervullen.

Drie verschillende ervaringen
Het verhaal speelt zich zowel af in een huis in aanbouw, als in een virtuele wereld. Bij akte 1 betreed je een huis dat in de steigers staat en kijk je naar binnen naar Orphée en Eurydice. In de tweede akte volgt een deel van het publiek het verhaal van Eurydice en een deel het verhaal van Orphée. Het Eurydice-publiek treedt het huis binnen en staat om het decor heen, terwijl het Orphée-publiek het balkon op wordt geleid en aldaar een VR-bril krijgt aangemeten. Vervolgens stapt dit deel middels VR-technologie in het lichaam van Orphée, en dwaalt het letterlijk in zijn voetsporen door de virtuele wereld, waarbij het een deel wordt van de voorstelling: hun silhouetten zijn zichtbaar voor het Eurydice-publiek.

 

Na afloop van de voorstelling kun je individueel deelnemen aan de Amour-ervaring van 10 minuten.

 

De Liefde, in de persoon van Amour, weet niet meer op welke manier hij zijn ‘koppelwerkzaamheden’ moet uitvoeren en hij vraagt je een handje te helpen. Je krijgt een VR-bril op en Amour vraagt je een aantal dingen te doen. De muziek van Gluck wordt door de Nederlands-Poolse componist Zbigniew Wolny vertaald naar een intiem en rijkgeschakeerd arrangement voor tenor, gitaar en elektronica.

za 12 mrt 2022
Overige locaties :
Studio Malpertuis
14:00 - 15:10
Prijs € 17,50
Opera

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

Let op: bij tickets- en plaatskeuze kun je kiezen voor het verhaal van Eurydice (Eurydice + Amour) of Orphée (Orphée + Amour)

O

Coproductie van de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid, De Nationale Opera & Ballet, M31 Foundation en WeMakeVR

Opera

Christoph Willibald Gluck (1714-1787)
Compositie en arrangementen

Zbigniew Wolny
Regie

Robin Coops 
VR-regie

Avinash Changa
Soundscape

Jannes Noorman

Tenor en gitaar

Lucas van Lierop (Orphée)

dans

Kalin Morrow

Tijana Prendovic (Eurydice)

L'AMOUR

Julia Akkermans