Parallax (openbare repetitie)

Werktheater Opera Zuid

Parallax - Opera Zuid

Nep-nieuws, alternatieve feiten – componist Jan-Peter de Graaff is gefascineerd door het spanningsveld tussen waarheid en bedrog. Zijn theatrale liedcyclus Parallax toont hoe een vrouw wordt meegezogen in een complottheorie: om te bewijzen dat de aarde plat is, lanceert ze zichzelf met een raket.

De spannende vorm houdt het midden tussen een Schubertiaanse liedcyclus en het intense monodrama La voix humaine van Poulenc. De uitvoering is in uitstekende handen bij sopraan Katrien Baerts en Het Collectief.

Werktheater Opera Zuid
Parallax is onderdeel van Werktheater Opera Zuid: een reeks innovatieve theatrale concerten en voorstellingen waarin klassieke zang het vertrekpunt vormt voor onverwachte en verrassende ontmoetingen tussen artistieke expressievormen zoals muziek, dans, mode, beeldende kunst, poëzie & literatuur. Hiermee willen wij het genre “opera” verder verbreden, verdiepen én ontwikkelen. Verwondering en dialoog met de artiesten staan hierbij centraal. En verrassing. Verwacht in Werktheater Opera Zuid daarom het onverwachte!

di 14 sep 2021
Overige locaties :
Studio Malpertuis
20:00 - 21:00
Prijs € 7,50
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
O

ZIE OOK:
operazuid.nl

EM_06582.JPG 20210124 Parallax Artwork _ Avatar.jpg

Regie
Kenza Koutchoukali

Componist
Jan-Peter De Graaff

Libretto
Eleanor Barlow, Yuri Robbers

Zang
Katrien Baerts 

Orkest
Het Collectief