Roméo et Juliette

Opera Zuid

Roméo et Juliette

Opera Zuid

Er zijn veel versies van de tragische liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, maar de opera die Charles Gounod in 1867 schreef, is ongetwijfeld één van de meest romantische lezingen van het verhaal.

Hij baseerde zich op het populaire toneelstuk van Shakespeare over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia, beiden telg uit de twee rivaliserende families Montague en Capulet. Met de woorden van Shakespeare overtuigt Gounod ons ervan dat die liefde een bijna onoverwinnelijke kracht is, die slechts met geweld kan worden tegengehouden.

Gounod, eveneens bekend van zijn opera Faust (1859), laat de schoonheid en kwetsbaarheid van het jonge paar op indringende en intieme wijze horen. Hij richt zich met maar liefst vier verrukkelijke duetten op de persoonlijke gevoelens van de minnaars. Van de vele pakkende melodieën is de beroemde wals-aria van Juliette, “Je veux vivre...” (Ik wil leven...) de meest bekende.

Opera Zuid kiest met de succesvolle Zwitserse regisseur Julien Chavaz en de jonge Oostenrijkse dirigent Philipp Pointner wederom voor een frisse blik op een klassiek verhaal.
 

za 11 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 47,50
Rang 1 € 42,50
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Dernière
O

Opera van Charles Gounod

Regie Julien Chavaz
Muzikale leiding Philipp Pointner
Orkest philharmonie zuidnederland
Spel Anna Emelianova (Juliette), Nina van Essen (Stéphano), Maria Warenberg (Gertude), Peter Gijsbertsen (Roméo), Huub Claessens (Frère Laurent)

fotografie

Bjorn Frins