Roméo et Juliette

Opera Zuid

Roméo et Juliette

Opera Zuid

Er zijn veel versies van de tragische liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, maar de opera die Charles Gounod in 1867 schreef, is ongetwijfeld één van de meest romantische lezingen van het verhaal.

Hij baseerde zich op het populaire toneelstuk van Shakespeare over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia, beiden telg uit de twee rivaliserende families Montague en Capulet. Met de woorden van Shakespeare overtuigt Gounod ons ervan dat die liefde een bijna onoverwinnelijke kracht is, die slechts met geweld kan worden tegengehouden.

Gounod, eveneens bekend van zijn opera Faust (1859), laat de schoonheid en kwetsbaarheid van het jonge paar op indringende en intieme wijze horen. Hij richt zich met maar liefst vier verrukkelijke duetten op de persoonlijke gevoelens van de minnaars. Van de vele pakkende melodieën is de beroemde wals-aria van Juliette, “Je veux vivre...” (Ik wil leven...) de meest bekende.

Opera Zuid kiest met de succesvolle Zwitserse regisseur Julien Chavaz en de Oostenrijkse dirigent Philipp Pointner wederom voor een frisse blik op een klassiek verhaal.
 

za 11 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:30
Inleiding 19:00
Sterrang € 47,50
Rang 1 € 42,50
Opera

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

INLEIDING DOOR LEN VAN SCHAIK

O

‘Het orkest speelt invoelend maar niet schmierend. De cast, die uit opvallend veel Nederlanders bestaat, zingt ijzersterk.’ 

NRC

‘de fabelachtige Emelianova zou iedere operaliefhebber live moeten horen’

de Volkskrant

‘Roméo et Juliette bij Opera Zuid: oor- en oogstrelend’

Place de l'Opera 

Opera Zuid - Romeo et Juliette Opera Zuid - Romeo et Juliette Opera Zuid - Romeo et Juliette Opera Zuid - Romeo et Juliette

Opera van

Charles Gounod

regie

Julien Chavaz

muzikale leiding

Philipp Pointner

orkest

philharmonie zuidnederland

spel

Anna Emelianova (Juliette), Maria Warenberg (Stéphano), Peter Gijsbertsen (Roméo), Huub Claessens (Frère Laurent)

fotografie

Bjorn Frins

Joost Milde

Video

Hans Hijmering