Werktheater Opera Zuid

Masterclass Fantasio

Opera-Zuid-Fantasio (1).jpg

Na het grote succes van de masterclasses rond de Opera Zuid-producties Werther en Un Ballo in Maschera vorig seizoen, kunt u ook dit seizoen weer meegenieten van speciale masterclasses/werksessies.

In het kader van het Offenbach-jaar 2019 maakt Opera Zuid, in samenwerking met Club Guy&Roni’s Poetic Disasters en het mode-platform Fashion Clash, een nieuwe productie van Offenbach’s unieke komische opera FANTASIO, die daarmee voor de eerste keer ooit in Nederland te beleven zal zijn.

In de aanloop naar Opera Zuid’s nieuwe productie van Jacques Offenbachs prikkelende meesterwerk FANTASIO organiseren Theater aan het Vrijthof (Maastricht) en Opera Zuid opnieuw twee Werktheaters om het publiek een spannende inkijk te bieden in de maakprocessen en achtergronden van de opera.

De gerenommeerde franse mezzosopraan Romie Estèves scoorde vorig seizoen hoge ogen als ‘Rosina’ in Il Barbiere di Seviglia . Dit jaar vertolkt ze bij Opera Zuid de titelrol in Offenbach’s FANTASIO – alias Henri, een jonge student die zich in zijn dromen verliest. Een jongeman, gezongen door een vrouw. 

Met de rol van Fantasio knoopt Offenbach aan bij een lange traditie van zogenaamde “Hosenrollen” , oftewel ‘broekrollen’: personnages van jonge mannen, vaak adolescenten, die door een vrouw worden vertolkt, meestal een mezzo-sopraan of contralto.  Beroemde voorbeelden zijn Cherubino in Mozart’s Le Nozze di Figaro en Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss of ook Offenbach’s beroemde Nicklausse in zijn ‘Hoffmann’s Vertellingen’.  

De fenomenale Romie Estèves, ster van onze Fantasio, maakt recent in Parijs grote furore maakte met haar one-woman voorstelling van Mozart’s Le Nozze. Tijdens dit werktheater gaat ze met een aantal jonge zangeressen aan de slag en vertelt, vanuit haar ervaringen bij het vertolken van personages als Cherubino en nu ook Fantasio, over het intrigerende opera-fenomeen dat sensitieve jonge mannen vaak door vrouwen worden vertolkt.  

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 

wo 24 apr 2019
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
10:30
Prijs € 5
Opera
Tickets

Info
O