Werktheater Opera Zuid

Rondleiding Fantasio

Opera-Zuid-Fantasio (4).jpg

Na het grote succes van de masterclasses rond de Opera Zuid-producties Werther en Un Ballo in Maschera vorig seizoen, kunt u ook dit seizoen weer meegenieten van speciale masterclasses/werksessies.

In het kader van het Offenbach-jaar 2019 maakt Opera Zuid, in samenwerking met Club Guy&Roni’s Poetic Disasters en het mode-platform Fashion Clash, een nieuwe productie van Offenbach’s unieke komische opera FANTASIO, die daarmee voor de eerste keer ooit in Nederland te beleven zal zijn.

In de aanloop naar Opera Zuid’s nieuwe productie van Jacques Offenbachs prikkelende meesterwerk FANTASIO organiseren Theater aan het Vrijthof (Maastricht) en Opera Zuid opnieuw twee Werktheaters om het publiek een spannende inkijk te bieden in de maakprocessen en achtergronden van de opera.

Op 16 april biedt Opera Zuid u - letterlijk - een kijkje in de keuken van het maakproces van de productie.  Regisseur Benjamin Prins, dirigent Enrico Delamboye en choreografe Dunja ... zijn op dat moment één week ver in hun repetitieproces.  Hoogspannig heerst bij alle afdelingen van Opera Zuid: overal wordt gezongen en gewerkt - kostuums, rekwisieten, decorvoorbereidingingen, koorrepetities, dansrepetities en andere voorbereidingen -  het proces is in volle gang!  U wordt bij Opera Zuid ontvangen met een kop koffie door onze intendant Waut Koeken, die u kort initiëert in de achtergronden van deze heel bijzondere – nooit eerder in Nederland uitgevoerde - opera.  Vervolgens duiken we de grote studio in en bent u getuige van een repetitie.  Regisseur Benjamin Prins vertelt honderduit over zijn regie-concept en over de rol van de theatraliteit en de humor in het heerlijke meesterwerk Fantasio van Jacques Offenbach.

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 

di 16 apr 2019
Huistheater Opera Zuid :
Huistheater Opera Zuid
10:30
Prijs € 5
Opera
Tickets

Info
O

ZIE OOK

operazuid.nl

'U krijgt de unieke kans om het creatieve
proces van dichtbij te ervaren.'