Lezing bij fotoexpositie Werner Mantz, door Clément Mantz

Mantz.jpg

Clément Mantz geeft een lezing/interview over diens vader, fotograaf Werner Mantz.

Werner Mantz is als fotograaf internationaal bekend geworden door zijn architectuur fotografie. Thuis in Maastricht, was hij ‘vader’ en verdiende de kost als fotograaf, waarmee hij zijn gezin kon onderhouden.

Tijdens een opening van een tentoonstelling in de jaren 70 in Galerie Lichttrophen in Aken sprak men met verve over de kunstenaar Werner Mantz. Zijn aanwezige kinderen zagen hun vader plots in een heel ander licht; als kunstenaar! Clément vertelt vanuit zijn persoonlijke ervaringen over zijn vader, afgewisseld met verhalen bij de foto’s uit de verschillende series die Werner Mantz heeft gemaakt.

za 28 sep 2019
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
16:00
Theatercollege en Literair
Tickets

Info

gratis voorstelling, reserveren verplicht via 'tickets'-knop

L

EXPO Werner Mantz

20 sep t/m 29 sep | Theater aan het Vrijthof

Na zijn vlucht voor het nationaal­socialisme leefde en werkte de internationaal bekende architectuurfotograaf Werner Mantz in en vanuit Maastricht. Daar legde hij onder meer het religieuze leven vast in schitterende zwartwit beelden. Projecties en prints representeren de kwetsbare originelen.

Werner Mantz (Keulen 1901 ­ Eijsden 1983) had sinds 1932 een tweede fotoatelier in het rustige en fotogenieke Maastricht, waar hij zich in 1938 definitief vestigde. Inmiddels had hij met zijn onnavolgbare daglichttechniek zowel in Duitsland als in Nederland naam gemaakt als architectuurfotograaf. Daarnaast werd hij bekend om zijn (kinder­) portretfotografie. Generaties Maastrichtenaren hebben zich door hem laten vereeuwigen. Geen geschikt daglicht betekende ‘morgen terugkomen’. Als fotograaf van religieuze onderwerpen is Werner Mantz vooral bekend om zijn ‘Sterre der Zee’.

Maastricht Photo Festival presenteert i.s.m. Clément Mantz, Nederlands Fotomuseum, Bonne-fantenmuseum en Theater aan het Vrijthof unieke beelden van Werner Mantz.