Revolusi: een levende geschiedenis

Haagsch College | David Van Reybrouck

Haagsch College | David Van Reybrouck - Revolusi: een levende geschiedenis

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? 

De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. 

David Van Reybrouck is auteur van onder meer Congo: Een geschiedenis, De Plaag, Pleidooi voor Populisme, Tegen Verkiezingen. Zijn werk werd veelvuldig vertaald en bekroond.


In zijn voorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië en legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

zo 9 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:30
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
L

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere De Plaag, Pleidooi voor Populisme en Tegen verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Haagsch College - Revolusi - David Van Reybrouck - 7.jpg Haagsch College - Revolusi - David Van Reybrouck - 8.jpg Haagsch College - Revolusi - David Van Reybrouck - 10.jpg Haagsch College - Revolusi - David Van Reybrouck.jpg