Van klacht naar kans

Dr. Juriaan

Van klacht naar kans

Dr. Juriaan

Trendsettende huisarts Juriaan Galavazi schreef het boek Van klacht naar kans. Speciaal voor Maastricht geeft hij een theatercollege over de rol van gedachten en gevoelens bij het ontstaan van fysieke klachten. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je lijf als perfecte thermometer


In zijn werk helpt hij mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen door coachingsprogramma’s waarin hij mensen laat ervaren dat ze zelf een enorme invloed op hun welbevinden hebben. Gedurende de lezing leer je hoe je zelf aan de slag kan gaan en daarmee je leven een positieve wending kan geven.

wo 23 nov 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 23:00 / 1 pauze
Prijs € 25
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 16 november 2021 naar 23 november 2022

L

Wat heeft de klacht mij te vertellen?
Bij het overgrote deel van de patiënten die aanklopt bij de huisarts met een klacht, ligt stress ten grondslag aan de ziekte. Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en manifesteren zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen of buikpijn. Vaak is de klacht slechts een symptoom van iets wat eronder ligt.

Je lijf als perfecte thermometer
Je lijf is slimmer dan je hoofd. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt welke kant je op wil. Daar waar we met het hoofd geen ‘nee’ zeggen, gaat ons lichaam het voor ons doen. Is er iets in jouw leven dat om aandacht vraagt zodat je jouw kwaliteit van leven kan gaan verbeteren? Gedurende de lezing leer je hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan en daarmee je leven een positieve wending kan geven.

Over Juriaan Galavazi (46)
Juriaan is arts en coach. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In zijn werk helpt hij mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen door coachingsprogramma’s waarin hij mensen laat ervaren dat ze zelf een enorme invloed op hun welbevinden hebben. Jaren geleden heeft hij het roer in zijn praktijk volledig omgegooid na zelf een burn-out meegemaakt te hebben. Hij heeft zelf aan den lijve ervaren dat symptoombestrijding middels bijvoorbeeld medicatie geen structurele oplossing biedt wanneer de werkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt wordt.