Birth of the Beat (slotconcert)

Drums United

MSM - Drums United - Birth of the Beat


DRUMS UNITED HELAAS AFGELAST
Ondanks eerdere berichtgeving vandaag, hebben we in overleg met Drums United zojuist helaas moeten besluiten om het slotconcert af te gelasten op het Vrijthof (18.15 uur). Dit vanwege het aanhoudende slechte weer en de mogelijke schade aan het instrumentarium. 
Bij de opbouw vanochtend waren we nog optimistisch maar vanmiddag konden we niet anders dan dit besluit te nemen. Zowel de artiesten van Drums United alsook de organisatie vinden het zeer spijtig.


De geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit op podia is gebracht! De mensheid heeft zich gedurende duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij.

De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met de mens mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa.De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. 

Dit concert wordt gratis aangeboden in het kader van het 40-jarig jubileum van Musica Sacra.
zo 18 sep 2022
Overige locaties :
Vrijthof
18:15 - 19:15
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Internationaal topdrummer Lucas van Merwijk is al z'n hele leven bezeten van drums en reist over de hele wereld op zoek naar hun oorsprong.

Foto
Tam Tam Productions