Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: "Speel eens wat voor me jongen", was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla's muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. 

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen 8 CD's op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. 

In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke, persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.​​

za 29 jan 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:40
Prijs € 20
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Zie ook:

recensie nrc

'Het Carel Kraayenhof Quartet schetst een gloedvol beeld in muziek en woord van de bezeten tanguero Astor Piazzolla.'

★★★★ NRC

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - 100 jaar Piazzolla Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - 100 jaar Piazzolla Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - 100 jaar Piazzolla Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal - 100 jaar Piazzolla

cast

Carel Kraayenhof - Bandoneon

Juan Pablo Dobal - Piano

Jaap Branderhorst - Bas

Bert Vos - Viool

Regieadviezen

Leoni Jansen

Arrangeurs

Carel Kraayenhof

Juan Pable Dobal

licht & geluid 

Rimmert van Lummel

fotografie

Reinout Bos

Hessel Stuut