Hadewych Minis & Matangi Quartet

Hadewych Doet De Dames

Hadewych Minis & Matangi Quartet Hadewych Doet De Dames
In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes die ertoe deden en doen.
 

Hadewych Minis speurt in deze berg muziek naar de liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist en een drummer, wisselen nostalgie, hits en vergeten parels elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen.  Hadewych zoomt in op het hart en de smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters: van Anouk tot Annie M.G. Schmidt en van Lakshmi tot Zangeres zonder Naam. Op zoek naar haar muzikale vingerafdruk.

di 28 jan 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 25
Sterrang € 30
Theaterconcert
Tickets
T

Zie ook
MATANGI.NL

 

'Nostalgie, hits en vergeten parels wisselen elkaar af in een aaneenschakeling van
gespeelde en gezongen monologen'

Hadewych zingt Iech Bin Zoe Verleef van Beppie Kraft
‘Iech bin zoe verleef, hartstikke verleef. Es iech diech zeen bin iech blij tot iech leef, iech bin zoe verleef!’ Maandag 28 oktober stonden diverse, grote Limburgse artiesten in Paradiso Amsterdam voor ‘Het Limburgs Leed’. Een avond gevuld met Limburgse muziek. Hadewych Minis greep hier haar kans om Beppie Kraft om haar zegen te vragen. Hadewych zou namelijk heel graag een vertolking van Beppie’s Iech Bin Zoe Verleef willen meenemen in haar eigen show Hadewych Doet De Dames. Hadewych vertelt Beppie in de kleedkamer in Paradiso dat zij een show maakt over een eeuw Nederlandse zangeressen. De meest geweldige zangeressen waar zij heel veel bewondering voor heeft. Daar kan Beppie niet in ontbreken. Bekijk hier de video waarin Hadewych de zegen van Beppie Kraft vraagt.  
 

Fotografie

Marc de Groot