Metropole Orkest & DeWolff

Metropole Orkest & DeWolff

Het Metropole Orkest en DeWolff bundelen hun krachten voor een uniek concert in Maastricht. Samen brengen het 50-koppige pop- en jazzorkest en de psychedelische Southern bluesrockband klassiekers van DeWolff tot een episch geluid.

DeWolff bracht reeds 7 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’ en namen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten een album op met Black Keys-producer Mark Neill. Daarnaast hebben ze hun eigen en volledig analoge Electrosaurus Southern Sound studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) opnamen en produceerden. 

DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit NederlandRobin Piso en broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegenkomen, extra gehard door het jarenlange touren. Pablo werd zelfs al twee keer verkozen tot de #1 gitarist van de Benelux. 

De band speelde al meer dan 1000 shows door heel Europa, Australië, Indonesië en Rusland en prediken zo hun explosieve mix van southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen het ook. Je hoeft daarom maar twee minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw. 

Samenwerking met Metropole Orkest
Tijdens dit concert wordt aan de muziek van DeWolff nog een extra dimensie toegevoegd door het Grammy-winnende Metropole Orkest. Samen spelen zij een mix van oudere nummers en tracks van het album Tascam Tapes. Dit album werd tijdens de laatste Europese tournee van de band opgenomen in de tourbus en kwam in 2020 uit. Als klap op de vuurpijl zullen een aantal nieuwe tracks van het in 2021 uitgebrachte Wolffpack album voor het eerst live gespeeld worden. Hier moet je gewoon bij zijn!
 

DeWolff met het Metropole Orkest blinkt uit in subtiliteiten

De Volkskrant ★★★★ 

ma 13 jun 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 49,50
Rang 1 € 45
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 29 januari 2022 naar 13 juni 2022

T

fOTOGRAFIE

Satellite June