Metropole Orkest & DeWolff

Metropole Orkest & DeWolff

Het Metropole Orkest en DeWolff bundelen hun krachten voor een uniek concert in het M-theater in Maastricht. Samen brengen het 50-koppige pop- en jazzorkest en de psychedelische Southern bluesrockband klassiekers van DeWolff tot een episch geluid.

DeWolff bracht reeds 7 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’ en namen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten een album op met Black Keys-producer Mark Neill. Daarnaast hebben ze hun eigen en volledig analoge Electrosaurus Southern Sound studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) opnamen en produceerden. 

DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit NederlandRobin Piso en broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegenkomen, extra gehard door het jarenlange touren. Pablo werd zelfs al twee keer verkozen tot de #1 gitarist van de Benelux. 

De band speelde al meer dan 1000 shows door heel Europa, Australië, Indonesië en Rusland en prediken zo hun explosieve mix van southern bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen het ook. Je hoeft daarom maar twee minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw. 

Samenwerking met Metropole Orkest
Tijdens de concerten in het M-theater wordt aan de muziek van DeWolff nog een extra dimensie toegevoegd door het Grammy-winnende Metropole Orkest. Samen spelen zij een mix van oudere nummers en tracks van het nieuwste album Tascam Tapes. Dit album werd tijdens de laatste Europese tournee van de band opgenomen in de tourbus en kwam begin dit jaar uit. Als klap op de vuurpijl zullen een aantal nieuwe tracks van het nog uit te brengen Wolffpack album voor het eerst live gespeeld worden. Hier moet je gewoon bij zijn!
 

DeWolff met het Metropole Orkest blinkt uit in subtiliteiten De Volkskrant ★★★★ 

di 30 mrt 2021
M-theater (MECC Maastricht)
20:00
Sterrang € 49,50
Rang 1 € 45
Theaterconcert
Wensenlijst
Info
Geannuleerd

Deze voorstelling is verplaatst van 14 december 2020 naar 30 maart 2021

 

Meer M-Theater

T

fOTOGRAFIE

Satellite June