Moerstaal

De Meisjes met de Wijsjes

Moerstaal

De Meisjes met de Wijsjes

Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast. 

Nederland. Het land waar je van je fiets waait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer, op de sportvelden of in de supermarkt moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou échte praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? De Meisjes willen wel even praten. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal... Laat je door de Meisjes met de Wijsjes omverblazen om met een zonnige lach de zaal te verlaten.

zo 17 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:00 - 16:30
Prijs € 14
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
T
De Meisjes met de Wijsjes De Meisjes met de Wijsjes De Meisjes met de Wijsjes De Meisjes met de Wijsjes

**** Theaterparadijs

“Met “Moerstaal” brengen De meisjes met wijsjes een uniek concept naar het theater. Een voorstelling waarbij iedere emotie wordt geactiveerd, je nog wat opsteekt van de Nederlandse taal en die je naar huis laat gaan met een grote lach op je gezicht.”

“De meisjes met de wijsjes coveren niet gewoon Nederlandstalige liedjes maar geven er een extra dimensie aan.”


***** I Love Theater

“Ze staan bekend om hun unieke vierstemmige sound en nu bewijzen ze weer dat ze hier toch wel de beste van Nederland mee zijn. Ze passen qua stem perfect bij elkaar, vullen elkaar perfect aan.”

“De voorstelling is een sprankelend, fris en krachtig geheel, met Nederlandse liedjes in een geheel nieuw modern jasje. Ze blazen je gewoon omver, met hun kennis van de taal. Weten je te ontroeren, maar weten ook op onnavolgbare wijze je aan lachen te maken.” 

zang

Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breukink en Tessa Jimmink

muzikant

Martijn Bos

FOTOGRAFIE

Jeremy Flohr, Mariska Steenbergen, Robin Swiers