Theatertour

Lex Uiting

Theatertour

Lex Uiting

Als Lex Uiting 8 jaar oud is vindt hij op een stoffige zolder een LP, met daarop een liedje dat ‘m vastgrijpt en nooit meer los zal laten: Euveral Leet ’t Gelök Verborge, van De Vrijbuiters. Dat liedje heeft er misschien wel voor gezorgd dat hij is gaan doen wat hij nu nog steeds doet: liedjes in z’n moedertaal schrijven en zingen, 't Limburgs plat.

Na z’n hits Nao ’t Zuuje, Wachte, en Danse Ôs Vreej gaat Lex nu voor ’t eerst het theater in en vertelt hij wat er allemaal is gebeurd tussen die middag op die speelzolder en zijn debuutshow als soloartiest in 2019 voor 20.000 man publiek. Over z’n avonturen als presentator bij NPO3 en RTL, over de magie van de Prinsenmuts en over die sterke lokroep om altijd weer Nao ’t Zuuje terug te willen.

Lex speelt z’n grootste hits, zoals 
Nao ’t Zuuje, Wachte, en Danse Ôs Vreej


De afgelopen drie jaar werd zijn heimweeliedje door het Limburgse publiek en L1 verkozen tot ‘beste Limburgse liedje allertijden’, kwam het in de NPO Radio 2 Top 2000 binnen op nummer 626, en vonden 60.000 mensen de weg naar de bioscoop om de gelijknamige BNNVARA documentaire te bekijken. Lex speelt samen met zijn muzikale vrienden Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt z’n grootste hits, en stelt zich ondertussen aan je voor.

ma 27 jun 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:10
Prijs € 25
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 6 februari 2022 naar 27 juni 2022.

T