Anoek Nuyens

GEANNULEERD: Pronk

Toneel - Anoek Nuyens - Jan Pronk
Portret van Jan Pronk, een idealistische politicus

Jan Pronk – bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Hij was ook een idealist die de macht niet schuwt. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. In samenwerking met Jan Pronk maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Aan de hand van gesprekken en interviews en haar eigen linkse jeugd in Amsterdam kijkt Anoek Nuyens terug, maar ook vooruit. Wat is er nog over van het linkse verhaal? Is er vandaag de dag nog ruimte voor radicaal idealisme? 

di 17 dec 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30
Prijs € 17,50
Toneel / Theater
Info
Geannuleerd
T

lees ook

 

de volkskrant -  Interview Anouk Nuyens en Jan Pronk

1_Frascati_Producties_Anoek_Nuyens_Pronk_VK_artikel.jpg 17.12.2019 Anoek Nuyens Pronk portret (c) Sebastiaan ter Burg.jpg 17.12.2019 Anoek Nuyens - Pronk - portret.jpg

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater, met als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking, toerde zij langs theaters, ngo’s en (politieke) congressen. Samen met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is.

Nu werkt zij samen met Rebekka de Wit aan een serie 'pre-enactments' ter voorbereiding van de rechtzaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. In deze theatrale monologen stellen Nuyens en De Wit de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze nu al historische klimaatzaak aan de orde.

‘Helder en betrokken verhaal over het goede doel.’ 

Het Parool over Hulp ★★★★ 

‘De Wit en Nuyens laten zien hoe verstikkend de milieucrisis is en bieden ons een heel klein beetje ademruimte.'

Theaterkrant over De zaak Shell

'Er zit ernst in de ironie (...) een onderhoudende filosofische stand-up theatervoorstelling.'

Theaterkrant over Tenzij je een beter plan hebt ★★★★

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €7 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

Tekst en spel

Anoek Nuyens

 

eindRegie

Erik Whien

 

Met medewerking van

Jan Pronk

 

Dramaturgie

Marjolijn van Heemstra 

 

Vormgeving

Julian Maiwald

 

Foto's

Kick Smeets