Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a.

Het Indisch Interieur

17.10.2022 Het Indisch Interieur - Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a

In Het Indisch Interieur onderzoekt schrijver en regisseur Bo Tarenskeen hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders. We zijn gedurende een avond en nacht getuige van een Indische familie waarvan de pater familias (Hans Dagelet) zijn erfenis probeert te verdelen onder zijn kinderen, kleinkinderen en aanhang. Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij. Tarenskeen schreef met Het Indisch Interieur een scherp familiedrama.

Drie generaties Indo’s én hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is.


De aandacht voor ons Indische verleden lijkt de laatste jaren eindelijk op een diepgaandere manier te zijn wakker gekust, met een film als De Oost, de boeken van Alfred Birney en het werk van David Van Reybrouck.

ma 17 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Sterrang € 32,50
Rang 1 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

LET OP: DE INLEIDING VAN DEZE VOORSTELLING DIE OM 19:00 UUR ZOU PLAATSVINDEN IS GEANNULEERD

T


'Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen.'

★★★★
NRC

'Bo Tarenskeen schreef met Het Indisch Interieur een broeierig familiedrama over de ontworteling van drie generaties Nederlanders met Indische wortels.'

★★★★
Trouw

Fraai meanderende Hans Dagelet is de spil van Het Indisch Interieur'

★★★
de Volkskrant

17.10.2022 Het Indisch Interieur - Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a 17.10.2022 Het Indisch Interieur - Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a 17.10.2022 Het Indisch Interieur - Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a 17.10.2022 Het Indisch Interieur - Bo Tarenskeen, Hans Dagelet, Bodil de la Parra e.a

​​​​​​Tekst en regie

Bo Tarenskeen
Spel
Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet, Amarenske Haitsma

FOTOGRAFIE

Keke Keukelaar