Bovary (Theaterreis naar Hasselt)

KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock

KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock - Bovary

De roman van de Franse schrijver Gustave Flaubert over de vrouw van een opstandige dokter is meer dan 150 jaar oud, maar de thema's van Madame Bovary zijn even actueel als altijd. 

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat nog steeds. Flaubert gooide met zijn Madame Bovary een ware bom op het wereldliteratuurlandschap. Het verhaal, van een overspelige doktersvrouw die zelfmoord pleegt, werd in 1856 als zo schokkend beschouwd en zelfs gezien als een aanval op de Franse samenleving. Een verhaal over (onmogelijke) liefde, overspel, leven en dood. Emma Bovary weigerde genoegen te nemen met de beperkingen die de samenleving voor haar creëerde en bleef zich tegen beter weten in verzetten - zelfs als dat haar ondergang betekende.

Madame Bovary: een bom in de wereldliteratuur


Wanhopige huisvrouw van feministische activiste?
Emma Bovary trouwt met haar dokter met de hoogste verwachtingen: een Disney-waardig sprookje. Maar het duurde niet lang of haar saaie leven begon zich in te graven, net als haar korsetten. Ze verslindt stapels boeken om aan haar banale realiteit te ontsnappen. Niets is spannend, haar man voldoet niet aan haar verwachtingen. Ze gaat op zoek naar meer, naar geliefden, naar kicks. Ze leeft boven haar stand en geeft meer uit dan ze nodig heeft om te ontsnappen aan haar provinciale leven.
 

di 17 jan 2023
Overige locaties :
Theatercafé
18:45 - 22:45
Prijs € 22
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Busreis
T
KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock - Bovary KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock - Bovary KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock - Bovary KVS | Carme Portaceli & Michael De Cock - Bovary

Tekst

Michael De Cock

regie

Carme Portaceli

spel

Maaike Neuville, Koen De Sutter & Ana Naqe / Noemie Schellens

FOTOGRAFIE

Danny Willems