Broken Winged Bird

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht - Broken Winged Bird

Met Jouman Fattal, Joy Wielkens 

Jouman Fattal en Joy Wielkens spelen de hoofdrollen in de confronteerde en grillige voorstelling Broken Winged Bird over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en zijn vrouw Michelle. 

De geschiedenis wordt verteld door de winnaars en die winnaars zijn veelal wit. Wat zegt dit over onze geschiedenis? Jouman Fattal duikt samen met haar team in het weggestopte verhaal van Hood, een zwarte Amerikaanse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog meevocht aan geallieerde zijde. Maar toen hij thuiskwam, werd hij niet als held onthaald, zoals zijn witte kameraden. Hij moest zich opnieuw voegen in een volledig gesegregeerde samenleving. Hij verplaatste een bordje in de tram, omdat hij nergens kon zitten. En dat werd hem fataal. Welke wereld liet hij achter voor zijn vrouw Michelle en hoe moet zij nu verder?

Een pilot van de voorstelling werd in 2020 ontwikkeld onder de vleugels van Frascati Producties ter gelegenheid van Theater Na De Dam. Onder Toneelgroep Maastricht heeft het team de voorstelling uitgebouwd en afgemaakt.
 

T

Theatermaakster Jouman Fattal is in januari 2021 toegetreden tot het artistiek team van Toneelgroep Maastricht. De komende jaren zal zij als maakster minimaal twee eigen producties realiseren en als actrice spelen in minimaal twee producties van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans. Haar eerste productie bij het gezelschap is Broken Winged Bird, een coproductie met Frascati Producties en Theater na de Dam.

Toneelgroep Maastricht - Broken Winged Bird Toneelgroep Maastricht - Broken Winged Bird Toneelgroep Maastricht - Broken Winged Bird Toneelgroep Maastricht - Broken Winged Bird

Tekst
Timen Jan Veenstra
regie
Danielle Wagenaar
FOTOGRAFIE

Stephan Vanfleteren

Lisa Maatjens