Dewi Reijs - Buddy Film Foundation

Trojaanse Wijven

Dewi Reijs - Buddy Film Foundation

Trojaanse Wijven

Het Geusseltbad in Maastricht verandert voor een weekend in een theater. De zwembadtheatertour van Trojaanse Wijven daalt op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 namelijk neer op het (zwembad)water.
  

Tijdens de eerste zwembadtheatertour van Nederland vertellen vijf vrouwen met een vluchteling- en migratieachtergrond hun verhalen over oorlog, onderdrukking, vluchten en een nieuw leven opbouwen in Nederland. In de theatervoorstelling Trojaanse Wijven vertalen de vrouwen de historische strijd tussen de Grieken en Trojanen naar de huidige vluchtelingenproblematiek waar niet-westerse vrouwen in Nederland mee te maken krijgen. 

De eerste zwembadtheatertour
 van Nederland


Verwacht geen stoffig geklaag, maar een multiculturele theater experience verteld door een all female cast met roots in Somalië, Syrië, Palestina, Algerije, Marokko, Suriname en Nederlands-Indië. Tijdens de voorstelling ontdekken de actrices elkaars levensenergie en gemeenschappelijke vrouwelijke kracht. Het doel is dat het publiek geen afstand meer voelt. De vrouwen hadden hun buurvrouw, vriendin, nicht of zus kunnen zijn.

Het stuk speelt zich af op een drijvend podium in het zwembad en het publiek draagt koptelefoons. Dit is geen standaard voorstelling, maar een intieme beleving en het zwembad staat symbool voor de zee als poort naar een beter leven voor vluchtelingen.

za 25 mrt 2023
Overige locaties :
Zwembad Geusseltbad
21:00 - 22:30 / 0 pauzes
Prijs € 19,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

PARTNERVERKOOP
Voor deze voorstelling faciliteert Theater aan het Vrijthof de kaartverkoop

T


Trojaanse Wijven is tot stand gekomen door Buddy Film Foundation, opgericht door actrice Dewi Reijs, tevens regisseur van de voorstelling. Buddy Film Foundation is een startloket voor gevluchte creatieven uit de filmsector die met workshops en projecten aan betaald werk worden geholpen.

TrojaanseWijven_07 april 2022_Rosa Quist_089.JPG 1V6A7768.JPG 1V6A7798.JPG 1V6A7933.JPG

Spel

Samantha Wielkens

Khadija Sabriye

Safaa Khelfati

Seweta Zirak

Dewi Reijs