Door de bank genomen: 10 jaar later

De Verleiders

Door de bank genomen: 10 jaar later

De Verleiders

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Iedereen is ervan overtuigd: Minder macht voor de commerciële banken! Er was een steen in de vijver gegooid…

10 jaar later is er NIETS veranderd. Sterker nog, het is veel erger geworden. Geldpersen draaien overuren, torenhoge inflatie, energieprijzen die door het dak gaan, wonen is niet meer van één inkomen te betalen, rentes werden negatief en vermogens van de allerrijksten verdubbelden.

Wat blijkt: We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Op dit moment wordt de Central Bank Digital Currency (CBDC) ontwikkeld. Met dit nieuwe geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Ironisch: niemand weet ervan.

Hoogste tijd voor een onvermijdelijk vervolg, waarin DE VERLEIDERS op vlijmscherpe wijze de onderste steen boven halen. Want is CBDC alleen maar goed nieuws? We willen 10 jaar later niet nóg een keer door de bank genomen worden!

Door de bank genomen: 10 jaar later geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.

Je lacht je gek.
 

De verleiders - Door de bank genomen - 10 jaar later
do 6 apr 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:45
Inleiding 19:00
Sterrang € 41
Rang 1 € 36
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

TEKEN DE PETITIE

BEKIJK DOOR DE BANK GENOMEN UIT SEIZOEN 14/15

LEES HET ARTIKEL IN TROUW

LEES HET ARTIKEL IN DE TELEGRAAF


‘Precies dezelfde bravoure’
‘Het publiek smult van Pierre Bokma’
‘Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst’

de Volkskrant 
 

DE_VERLEIDERS_DDBG10_04_Copyright-Raymond-van-Olphen.jpg DE_VERLEIDERS_DDBG10_03_Copyright-Raymond-van-Olphen.jpg DE_VERLEIDERS_DDBG10_02_Copyright-Raymond-van-Olphen.jpg DE_VERLEIDERS_DDBG10_01_Copyright-Raymond-van-Olphen (1).jpg

Spel

Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel

FOTOGRAFIE

Michele Secchi, Ben van Duin