Drie makers! Drie voorstellingen!

Het Debuut 2022

Drie makers! Drie voorstellingen!

Het Debuut 2022

Inmiddels een vaste waarde aan het begin van ons theaterseizoen: Het Debuut. Ieder jaar wordt een nieuwe generatie theatermakers gepresenteerd, die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar we waarschijnlijk nog veel van gaan horen.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals worden de drie meest opvallende werken van toonaangevende jonge makers geselecteerd. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers.

Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om hun werk te tonen en zich verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren presenteerde Via Rudolphi Producties theatermakers als Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, Performancecollectief URLAND en George Tobal.
 

“Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (...) Een buitenkansje.”

★★★★
de Volkskrant

“Een verzameling van intrigerende theatermakers in de schijnwerpers.”

Theaterkrant

“Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.”

★★★★
NRC

di 11 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:30 / 1 pauze
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T


Dit jaar te zien in Het Debuut:

Just van Bommel en Emma van den Elshou

Het Showtje

Een tekstperformance over kleine verwonderingen. Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch…?  Over eenzaamheid. Waar gaan we hierna heen, en lijkt dat misschien op in een floating bad liggen met het licht uit?

Het Showtje is een associatieve denkstroom over alles dat langskomt als je net als Emma en Just maar niet in slaap kan vallen…

Het Debuut - Het showtje Het Debuut - Het showtje

Marie-Mae van Zuilen

Dreaming

Op zoek naar een weg uit de werkelijkheid reizen we op surreële wijze door de muzikale beeldende wereld van DREAMING. Een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. Er tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibitionisme en ontkenning. Op zoek naar een ontsnapping. Als die al mogelijk is.

LET OP: Deze voorstelling bevat expliciete inhoud over seksueel geweld.

Het Debuut - Dreaming Het Debuut - Dreaming

Sweder de Sitter en Julie Boellaard

Illuminate Illusion 

Een illuster gewoon illusionistenduo, filosofischer dan Hans Klok en magischer dan Aleksandr Solzjenitsyn. Na jaren van succes dreigt het duo van elkaar vervreemd te raken. Ze belanden in een conflict vol van leugens en eerlijke confessies.
De illusie in optima forma.

Uit een gedeelde fascinatie voor het bewust verbergen van de realiteit onderzoeken Sweder en Julie het spanningsveld tussen waarheid en leugen; waar worden deze bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld? Op basis van filosofische literatuur en persoonlijke interviews rondom eigen ‘liegervaringen’ geven zij nieuwe betekenis aan feit en fictie.

Het Debuut - Illuminate Illusie Het Debuut - Illuminate Illusie

Het SHOWTJE

Concept & tekst Just van Bommel, Emma van den Elshout
Spel Just van Bommel
Regie Emma van den Elshout
Met dank aan On Ice een theatermonoloog van Suzanne Grotenhuis, Toneelacademie Maastricht, Tobi Lakmaker, iemand op de Zeedijk, Annie en Koningin Juliana
 

DREAMING

Concept, tekst, muziek, spel Marie-Mae van Zuilen
Maakbegeleiding Mara van Vlijmen
Eindregie Jip Vuik
Kostuumadvies Valerie Pos
Met dank aaN Steven Ivo, Debbie Oskam, Merel Pauw
 

ILLUMINATE ILLUSIONS

Concept, tekst, spel Julie Boellaard & Sweder de Sitter
Begeleiding Rosa van Leeuwen
Vormgeving Kim Rombouts
Posterbeeld Kim Winder
Met dank aan: Woedy Woet, Iris Jansen, Elisabeth Kaldeway, Harm van Geel, Sabine Dehne