Een meeuw

Toneelgroep Maastricht

Een meeuw

Toneelgroep Maastricht

Met Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Sofie Porro, Tim Helderman

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans zetten in 2020 hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van één van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

Weinig verhaal en heel veel liefde


Een meeuw speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina (Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin (Römer), wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde en Peachez brengen Pfeijffer en Sluysmans een moderne interpretatie van één van de bekendste toneelklassiekers. Een meeuw wordt een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, en vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

zo 6 mrt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:00
Sterrang € 34,50
Rang 1 € 29,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première
T

Tekst
Ilja Leonard Pfeijffer 
Regie
Michel Sluysmans