Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas, Maartje van de Wetering e.a.

Festen

Festen - Han Römer, Peter Heerschop en Viggo Waas

Grote en glorieuze cast speelt wereldberoemd familiestuk Festen 


Festen treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart. 

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.

vr 3 jun 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:05
Inleiding 19:00
Sterrang € 39,50
Rang 1 € 34,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T
“De acteurs zijn in topvorm. De tekst is soepel, fijn geactualiseerd en spits.”
★★★★★
Scenes  

“Doorspekt met grappen en grollen (...) worden de genres cabaret en drama moeiteloos met elkaar gemixt.” 
★★★★
Telegraaf

“Het contrast tussen de uitbundige feeststemming en de pijn van een jarenlang trauma, dat allemaal veroorzaakt een zindering door de zaal. Ademloos kijken. Kippenvel.” 
★★★
De Volkskrant
 
Festen Festen Copyright Raymond van Olphen (2).jpg Festen Festen

Naar de film van Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo hr. Hansen
Regie Titus Tiel Groenestege
Vertaling / bewerking Peter Heerschop i.s.m. cast
Spel Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas, André Dongelmans, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, Vincent Croiset, Stephanie Louwrier, Maartje van de Wetering 

Foto Retatchi Amsterdam, Michelle Secchi

fotografie Raymond van Olphen