Girls & Boys

Toneelgroep Oostpool | Hadewych Minis

Toneelgroep Oostpool - Girls & Boys

Een aangrijpende one-woman show door Hadewych Minis
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het sprookje af en neemt hun leven een verontrustende wending. Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Woede als brandstof
Oostpool brengt met Girls & Boys de Nederlandse première van Dennis Kelly’s in 2018 verschenen toneelstuk. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet over mannelijk geweld naar de Nederlandse theaters te brengen. Met woede als brandstof, humor als katalysator en menselijkheid als doel. Confronterend, maar vooral ook doordrongen van genegenheid, met een dringende oproep om elkaar en het leven lief te hebben.

Hadewych Minis
De indrukwekkende en muzikale solovoorstelling Girls & Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Afgelopen seizoenen tourde ze met haar eigen solovoorstellingen Minus Plus en Hadewych doet de dames langs clubs en theaters.

ma 10 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 32,50
Rang 1 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is verplaatst van 10 januari 2022 naar 10 oktober 2022

T

'Hadewych Minis levert een majeure prestatie.'

★★★★★ NRC

'Hadewych Minis is weergaloos.'

★★★★★ Scènes

'Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić'

★★★★ de Volkskrant

Toneelgroep Oostpool - Boys & Girls Toneelgroep Oostpool - Boys & Girls Toneelgroep Oostpool - Boys & Girls Toneelgroep Oostpool - Boys & Girls

tekst Dennis Kelly

vertaling Hannah van Wieringen

regie Daria Bukvić

spel Hadewych Minis
dramaturgie Madelon Kooijman 

scenografie Marloes van der Hoek & Wikke van Houwelingen
kostuumontwerp Dymph Boss

muziek Wilko Sterke

lichtontwerp Yuri Schreuders

kostuumatelier Femke van Neerven

marketing Daniel Jaspers, Thijs Toonen & Femke Krijntjes

productieleiding Jeroen Heinen

fotografie Marijke de Gruyter, Joris van Bennekom