Happy Days

Het Nationale Theater

10.05.23 Het Nationale Theater - Happy Days

Na zijn bejubelde uitvoeringen van Wachten op Godot, Eindspel en Krapps laatste band, brengt huisregisseur Erik Whien bij Het Nationale Theater opnieuw een stuk van Samuel Beckett naar het toneel: Happy Days. Met topacteurs Antoinette Jelgersma en René van ’t Hof op de vloer, is Happy Days een lichtvoetig en optimistisch verhaal over levenslust en zingeving.

In Happy Days zien we Winnie (Antoinette Jelgersma). Zij zit vast, tot haar middel, in een berg zand. Naar wat lijkt al een eeuwigheid. Alles wat ze nodig heeft is in de buurt: een grote handtas, wat persoonlijke spulletjes en haar man Willie (René van ’t Hof). Ondanks haar benarde positie is ze vastbesloten om het leven vol optimisme te bekijken. Zelfs wanneer ze langzaam wegzakt en het zand tot haar kin komt, blijft ze praten, mijmeren en zichzelf en Willie herinneren aan gelukkiger dagen.

Verwacht geen zwartgallige voorstelling. Beckett schreef een wonderlijke tekst vol levensdrift en humor. Na het uitkomen van Krapps laatste band schreef de Volkskrant: “Erik Whien bevestigt hiermee zijn faam als Beckett-regisseur. Hij maakt van de heilige Beckett 'gewoon theater'. Dat wil zeggen: geen moeilijk-doenerij of verheven esthetiek, maar een toegankelijk relaas."

di 9 mei 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 22:15 / 1 pauze
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T


‘Erik Whien brengt opnieuw formidabele Beckett. Happy Days is ontroerend en toegankelijk theater.’

★★★★
NRC

Happy Days is bij Whien een liefdevol en kwetsbaar duet in een wereld die ophoudt.’

‘René van 't Hof is meesterlijk in die bijna woordeloze rol.’

★★★★
Trouw

‘Antoinette Jelgersma geeft haar Winnie innemend, volstrekt naturel en zonder uiterlijk drama gestalte.’

Theaterkrant

Happy Days 02 © Sanne Peper.jpg Happy Days 01 © Sanne Peper.jpg Happy Days 07 © Sanne Peper.jpg Happy Days 03 © Sanne Peper.jpg

Tekst Samuel Beckett

VERTALING Jacoba van Velde
regie Erik Whien
spel Antoinette Jelgersma, René van ’t Hof

DECOR Juul Dekker

LICHT Varja Klosse

KOSTUUMS Rebekka Wörmann

MUZIEK Guy Corneille

FotoGRAFIE Gordon Meuleman, Sanne Peper