Het Zuidelijk Toneel

ACT - Johan Leysen speelt Beckett

Het Zuidelijk Toneel en A Two Dogs Company - ACT - Johan Leysen speelt Beckett
Het menselijke bestaan op de rand van verdwijnen


Leeft Samuel Beckett nog? Nee, Beckett is dood maar zijn erfenis leeft verder in de hoofden van theatermakers, kunstenaars, liefhebbers en ook van hen die nooit iets van hem lazen.

Samuel Beckett – dichter, schrijver, Nobelprijswinnaar – was niet bijster optimistisch over het lot van de mens. Multi-kunstenaar Kris Verdonck verkent Beckett’s kijk op de mensheid, op de rand van uitsterven. Met een combinatie van theater, wetenschap en high-tech.

Een nieuw werk van Kris Verdonck,
dat balanceert tussen kunst, performance art en theater


Wie eerder de veelgeprezen voorstelling Conversations van Kris Verdonck zag, weet dat de Vlaming balanceert tussen beeldende kunst, performance art en theater. Dat levert prachtige abstracte toneelbeelden op, en dat is bij ACT niet anders. Acteur Johan Leysen speelt Beckett. De Ierse schrijver poogde de herinneringen en spoken die hem achtervolgen van zich af te schrijven. Leysen is zelf ook een spookachtige aanwezigheid - is hij er echt, of is het een hologram? Wiskundige en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegem reageert tijdens de voorstelling op de teksten van Beckett.

do 6 feb 2020
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:45
Prijs € 17,50
Toneel / Theater
Tickets

Info

Gesproken in het Engels met Nederlandse en Franse Boventitels

T

'Met Conversations levert Kris Verdonck een gewaagd en tegelijkertijd prachtig theaterstuk af. Deze voorstelling vraagt wat van de toeschouwer én zet aan tot nadenken.'

★★★★★
de Volkskrant over Conversations, de voorstelling die Kris Verdonck
eerder voor Het Zuidelijk Toneel/A Two Dogs Company maakte.

Johan Leysen_rechts_in Conversations_foto Kurt van der Elst.jpg Clicteur-Pieter_JohanLeysen low res.jpg

 

 

 

 

Regie

Kris Verdonck


Spel

Johan Leysen

 

Dramaturgie
Kristof van Baarle

 

Illustratie
Mari Kanstad Johnsen