Het Zuidelijk Toneel

De Man door Europa

Het-Zuidelijk-Toneel-De-Man-door-Europa-Phile-Deprez HR.jpg

Een theatrale performance over de opkomende generatie visionairs van Europa. In deze voorstelling neemt Lucas zijn publiek met behulp van interviewfragmenten mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van de jonge generatie Europeanen die hij op zijn reis tegenkwam.

'Een reis door 8 landen en 17 steden'
 

Aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten, de oude dame genaamd Europa heeft het zwaar. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven.

'Lucas neemt u mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.'
 

Tijdens zijn reis door Europa sprak Lucas zowel met historici over de grote ‘oude’ meesters  zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als de jonkies: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samenleven in deze tijden van veranderingen.

“In tijden van verandering, biedt ons rijke verleden inzichten voor de toekomst. Door letterlijk met elkaar in dialoog te gaan ontstaan komen we tot nieuwe zienswijzen. Lucas slaagt er als geen ander in je mee te nemen.”  Piet Menu

Lucas De Man
Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij HZT, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ontmoeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn. Dit seizoen speelt hij bij HZT zijn De Man Is Lam en De Man door Europa. Voor het vervolg op die laatste maakt hij een reis naar Azië, die zal uitmonden in Hello Asia.

vr 29 mrt 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 15
Toneel / Theater
Tickets

Info
T

ZIE OOK

hzt.nl

Het-Zuidelijk-Toneel-De-Man-door-Europa-scenefoto-Phile-Deprez.jpg Het-Zuidelijk-Toneel-De-Man-door-Europa-scenefoto-Phile-Deprez(1).jpg De-Man-Door-Europa-Phile-Deprez (2).jpg
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €7 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

Concept, regie en Spel

Lucas de Man

Fotografie

Phile Deprez