Het Zuidelijk Toneel

Spinoza

Het-Zuidelijk-Toneel-Spinoza-Tim-Enthoven HR (2).jpg

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.


'Niets menselijks is mij vreemd.'

 

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’. 

di 12 feb 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:30
Prijs € 19
Toneel / Theater
Tickets

Info
T

ZIE OOK

www.hzt.nl

Spinoza-Fotograaf-Phile-Deprez (5).jpg Spinoza-Fotograaf-Phile-Deprez (2).jpg Spinoza-Fotograaf-Phile-Deprez (1).jpg Spinoza-Fotograaf-Phile-Deprez (4).jpg

 

‘Ik heb getracht niet te lachen om menselijke handelingen, er niet om te huilen, ze ook niet te haten, maar ze te begrijpen.’

Spinoza

PRODUCTIE
Het Zuidelijk Toneel en De Verwondering

CONCEPT EN REGIE
Stefaan Van Brabandt

SPEL
Han Kerckhoffs

DRAMATURGIE
Wannes Gyselinck

ARTISTIEK ADVIES
Piet Menu

fotografie

Phile Deprez

Gratis lezing Tinneke Beeckman, georganiseerd door Studium Generale
Rondom de voorstellingen organiseert Studium Generale een gratis lezing gegeven door Spinozakenner Tinneke Beeckman. Beeckman is een Vlaamse filosofe, docente en columniste. Ze schreef in 2012 het boek Door Spinoza’s Lens, waarin ze Spinoza’s denken grondig beschrijft en daarbij zes perspectieven voor de hedendaagse burger geeft: vrij debat en geloof, revolte, politiek en moraal, meditatie, Darwins evolutietheorie en seksualiteit. In de lezing bespreekt Beeckman enkele levenslessen die Spinoza’s filosofie (Ethica, die er is op gericht om mensen zelf te laten ontdekken hoe ze vrij kunnen zijn) bieden voor mensen vandaag de dag. Deze lezing vindt plaats op donderdag 7 februari 2019 in de Aula van de Universiteit Maastricht, Tongersestraat 53. 

Meer informatie


Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €6 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle