Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

GEANNULEERD: Het hout (Theaterreis naar Amsterdam)

Internationaal-theater-Amsterdam-Het-Hout-Jan-Versweyveld HR.jpg

Het is de vraag van één miljoen.‘Waarom geven jullie elkaar andere namen als in een toneelstuk? En wat doe jij in dat instituut?’ Ze wordt gesteld door Tricia, uitbater van een tijdschriftenwinkeltje in een dorp vlakbij een rooms klooster annex jongenspensionaat. De vraag is voor Eldert Haman, surveillant en hulpkoster. Of liever: voor Bonaventura, want dat is de rol die hij als Franciscaner broeder speelt.

Met zijn roman Het Hout schreef Jeroen Brouwers eigen ervaringen van zich af. Hij groeide op in een jappenkamp en kwam na de oorlog in Nederland in een pensionaat terecht. Brouwers geeft een indringend beeld van een volkomen verziekte mannengemeenschap die straffeloos zijn gang kan gaan. Waarom blijven mensen zo passief? Is onze machteloosheid tegenover onrecht niet misplaatst? Wanneer is het tijd om in te grijpen?

Ticket inclusief busvervoer en theaterdiner in Amsterdam

za 20 apr 2019
Parkeerplaats De Geusselt :
Parkeerplaats De Geusselt
15:00
Prijs € 85
Toneel / Theater
Info
Geannuleerd

Theaterreis naar Amsterdam

T


'Toneelgroep Amsterdam heet nu Internationaal Theater Amsterdam'

04.12.2019 ITA - Het hout scene (c) Henri Verhoef (10).jpg 04.12.2019 ITA - Het hout scene (c) Henri Verhoef (5).jpg 04.12.2019 ITA - Het hout scene (c) Henri Verhoef (2).jpg 04.12.2019 ITA - Het hout scene (c) Henri Verhoef (1).jpg


 

 

Van 
Jeroen Brouwers
Bewerking 
Jibbe Willems
Regie 
Michiel van Erp
Spel 
Gijs Scholten van Aschat, Achraf Koutet, Aus Greidanus Jr., Bart Slegers, Fred Goessens e.a.

Fotografie

Henri Verhoef